Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Spår 14 millioner nye arbeidsplasser
Del artikkelen med venner og kolleger

Næringslivet i Europa kan få 14 millioner nye arbeidsplasser de neste fem årene hvis selskaper og myndigheter tar raske, koordinerte grep.

 

Det er konklusjonen i en fersk rapport som konsulentselskapet Accenture har utarbeidet i samarbeid med The Lisbon Council.

 

I rapporten pekes det på 15 vekstindustrier som mest sannsynlig vil skape flest nye arbeidsplasser. For eksempel vil tre prosent vekst i transportindustrien de neste fem årene kunne skape 1,6 millioner nye arbeidsplasser, mens en tilsvarende vekst innen helsevesenet vil kunne gi 2,9 millioner nye jobber.

 

Og dersom halvparten av alle små og mellomstore bedrifter i Europa kunne ansette én ekstra person, ville det skape 10 millioner nye arbeidsplasser, ifølge Accenture.

 

- Må fokusere på vekst
-          I en tid med svak vekst og relativt høy arbeidsledighet er det viktigere enn noen gang at både myndigheter og selskaper fokuserer på bæredyktig vekst, sier administrerende direktør Nils Øveraas i Accenture Norge i en kommentar.

 

Rapporten har tatt for seg EU-land, men det er klare paralleller til utfordringene Norge står overfor, mener Øveraas.

 

Kollektiv innsatsvilje
-          Denne rapporten identifiserer spesifikke industrisektorer der Europa bør fokusere innsatsen for å oppnå økt sysselsetting og høyere vekst. Suksess er imidlertid avhengig av en kollektiv handlingsvilje blant politikere og bedriftsledere. Hvis de ikke evner å handle nå, risikerer Europa å gå glipp av den store muligheten for betydelig vekst i sysselsettingen, sier Nils Øveraas.

 

Kilde: dn.no


Legg til kommentar

20. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?