Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Uenige om IA-avtale
Del artikkelen med venner og kolleger

YS-leder Randi Bjørgen mener bedre integrering av arbeidstakere med innvandrerbakgrunn må inn som et delmål i avtalen om et inkluderende arbeidsliv. Det er LO uenige i.

 

-          Bedre integrering av arbeidstakere med innvandrerbakgrunn må inn som et delmål i avtalen om et inkluderende arbeidsliv, IA-avtalen.

Det sier YS-leder Randi Bjørgen til Aftenposten, hun får aktiv støtte fra tidligere arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten.

 

-          Nei, først må vi oppfylle de eksisterende målene i avtalen, mener LO-sekretær Trine Lise Sundnes. Hun mener dessuten at det blir problematisk å endre avtalen, fordi svært mange bedrifter har inngått en lokal IA-avtale basert på de målene som så langt ligger i avtalen. Midt i denne striden står arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, som foreløpig ikke vil tone flagg om hvorvidt innvandrerne skal med.

 

-          Det finnes gode argumenter for dette, men hvorvidt dette skal inn som et eget delmål eller ikke, avgjøres av forhandlinger, sier Hanssen og sikter til at YS, LO, NHO, staten og de andre som står bak avtalen, skal forhandle om en ny tekst.

 

IA-avtalen varer frem til nyttår, og etter en evaluering skal den fornyes.

 

Synes du IA-avtalen bør ha et eget delmål om bedre integrering av arbeidstakere med innvandrerbakgrunn? Skriv gjerne din kommentar under.

 

 


Uenige om IA-avtale

30. november, 2005

Jon

Her støtter jeg Randi Bjørgen fullt, ettersom det er på høy tid å integrere og inkludere innvandrere i arbeidslivet. Da vil det virke riktig å gjøre innvandrerne til en del av IA-avtalen, slik at IA-bedrifter også forplikter seg til å gi innvandrere muligheten i arbeidslivet.

Uenige om IA-avtale

30. november, 2005

Øyvind

Støtter YS sitt forslag om å redusere antall delmål, men ikke i innhold, slik at stimulering til mangfold i arbeidslivet blir en ny "overskrift". Det er inget problem for de som allerede har tegnet avtaler å integrere nye mål i arbeidet sitt!

Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?