Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Stress forsinker restitusjon
Del artikkelen med venner og kolleger

Over en million nordmenn lider av stressplager, og nå viser en ny studie at stress forsinker tiden det tar for et sår til å gro.  Men, det finnes flere måter å forebygge stress på, noe som kan føre til bedre helse og lavere sykefravær.

 

Kun 30 minutter med stress kan forsinke behandlingen av et sår med en hel dag sier BBC News Health.  Det viser til en undersøkelse gjort av amerikanske forskere som har gjort en studie på 42 gifte par.  Forskerne fant ut at sårene til de fiendtligsinnede parene grodde 40 prosent dårligere enn for de parene som ikke opplevde stress.

 

En undersøkelse gjort av Arbeidstilsynet i forbindelse med den Europeiske arbeidsmiljøuka i 2002 svarte 40 prosent av de spurte at de opplevde vedvarende stress som et helseproblem.  Det tilsvarer vel 1,1 millioner arbeidstakere.

 

Fra press til stress

Mange opplever det som nyttig å oppleve press i arbeidsdagen. Det får oss til å arbeide mer effektivt og til å prøve nye utfordringer. Problemet oppstår når dette presset blir for stort, og man opplever negativt stress der antallet arbeidsoppgaver og utfordringer blir for mange.  Manglende utfordringer kan også oppleves negativt.

 

Når det ikke er balanse mellom det som blir krevd av deg og det du er i stand til å gjøre, kan du bli stresset. Kravene kan være for store eller for små.

 

Stress kan forebygges

Arbeidstilsynet har tidligere vært ute med gode råd for forebygging av stress.  I følge den svenske stresseksperten Lennart Levi er det tre former for forebygging av stress. 

1.      Man kan gjøre noe med årsakene til stress.

2.      Man kan redusere reaksjonene på stress.

3.      Eller man kan behandle helseeffekten av stress, ved å behandle de som er blitt syke.

 

Arbeidstilsynet har utarbeidet en temaside om stress på arbeidsplassen.  Se link under:

[Les mer om stress hos Arbeidstilsynet.no]

oks.com >books
x;> (12.12 2005)

Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?