Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ønsker anonyme jobbsøknader
Del artikkelen med venner og kolleger

Bjarne Håkon Hanssen ønsker en forsøksordning der jobbsøkere kan sende anonym CV til statlige bedrifter. Det skal hindre at innvandrernavn velges bort.

 

-          Blant de tiltak jeg ønsker å diskutere med Regjeringen, er et forsøk med anonyme CV-er. Det skal hindre at arbeidsgivere bevisst velger bort innvandrernavn. I Sverige har man hatt suksess med denne ordningen, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen til Aftenposten.

 

Hanssen vil nå jobbe aktivt for å få flere med innvandrerbakgrunn inn i statlige bedrifter.

 

-          I dag må departementene kalle inn minst en søker med innvandrerbakgrunn til intervju hvis det finnes kvalifiserte søkere. Jeg vil jobbe for at denne ordningen også skal gjelde statlige bedrifter som for eksempel NSB, Posten og sykehusene. Dermed vil flere arbeidsplasser være tilgjengelige for denne gruppen, understreker statsråden.

 

Hanssen mener at staten og statlige bedrifter bør gå foran som et godt eksempel med å ansette personer med flerkulturell bakgrunn, og når de statlige bedriftene blir bedre vil han med større kraft kunne stille krav om at det private næringsliv må følge etter.


Legg til kommentar

15. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?