Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Gode ledighetstall
Del artikkelen med venner og kolleger

Nedgangen i antallet arbeidsløse fortsetter og nye ledige stillinger har fått en økning med 51 % mellom desember 2004 og desember 2005 ifølge Aetat. Bjarne Håkon Hanssen er som arbeids- og inkluderingsminister fornøyd, og håper å kunne fortsette det gode arbeidet i det nye året.

Aetat skriver samtidig også at summen på helt arbeidsløse og personer som deltar på ordinære arbeidsmarkedstiltak har gått ned med 1.900 fra november til desember.

Iløpet av det siste året har tallet på arbeidsløse hatt en nedgang på 9 %, og gjennomsnittlig har det vært 83 500 arbeidsløse, som tilsvarer 3,5 %. Gjennomsnittet er 8 100 personer lavere enn det var i 2004. I det hele tatt har arbeidsmarkedet vist en positiv endring hele året, med størst kraft det siste halvåret.

Ved utgangen av desember er det registrert 72.600 helt arbeidslause hos Aetat. Dette svarer til 3,0 % av arbeidsstyrken og er 14 % færre enn på samme tid i fjor.

Hele landet har fått mindre arbeidsløshet

Statistisk Sentralbyrå har av oktober 2005 Arbeidskraftsundersøkelsen som viser at tallet på arbeidsløse på den tidsperioden hadde dalt med 7000 personer, og kunne også skrive om at man ved den samme perioden fra juli til oktober fikk en økning i tallet på utførte ukeverk (à 37,5 timer) med 67 000.

I hele landet er endringen positiv, og tallene gir arbeids- og inkluderingsminister Hanssen all grunn til å smile over tidligere godt arbeid. De siste månedene var nedgangen i antall arbeidsløse sterkest i Sogn og Fjordane, Aust-Agder og Møre og Romsdal. I Aust-Agder er det bare omtrent halvparten så mange arbeidsløse med industribakgrunn som i desember i fjor (-49 %).

Sogn og Fjordane minst arbeidsløshet

Sogn og Fjordane topper listen på færrest arbeidsløse med sine 2 %. Oppland følger tett med 2,4 %, mens fylkene med flest arbeidsløse og høyest prosent er Oslo med 4 % og Finnmark med 4,9 %.

Det er personene i serviceyrkene som har det tøffest i landet, arbeidsløsheten er på 4,4 % for dem med denne bakgrunn. Herunder er hotell- og restaurantarbeid og rengjøringspersonale tatt med, og prosentene omfatter nærmere 11 300 personer. Blant bygg- og anleggsarbeiderne er ledigheten på 3,9 %, som er nest dårligst. Færrest arbeidsløse finner vi blant personer innen undervisning (1,2 %) og naturvitenskaplige yrker (1,8 %).

- Nedgangen i ledighetstallene er en fin julegave til alle arbeidssøkere, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, i en kommentar til den positive utviklingen i ledighetstallene for desember som kommer fram i desemberstatistikken fra Aetat.

- Regjeringens opplegg for neste år vil bidra ytterligere til å styrke mulighetene for arbeidssøkere til å komme seg i jobb, fortsetter statsråden.

[Les pressemelding hos Aetat.no]
[Les pressemelding hos Statistisk Sentralbyrå]
[Les artikkel hor Arbeids- og Sosialdepartementet]


Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?