Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ønsker høyere lønninger
Del artikkelen med venner og kolleger

En undersøkelse gjort av StepStone viser at kun 7 prosent er fornøyd med sin arbeidsplass, mens nærmere 40 prosent ønsker høyere lønn. Sannsynligheten er i følge NITO stor for reallønnsvekst i 2006.

Tallene for Norge var jevnt med gjennomsnittet for landene i undersøkelsen. Ved siden av Norge ble undersøkelsen også gjennomført i blant annet Storbritannia, Danmark, Sverige og Tyskland.

På spørsmål om hvilken endring man helst ville se på sin arbeidsplass var høyere lønn den mest ønskede i alle landene.  Mens hele 2 av 3 arbeidstakere i Storbritannia ønsket høyere lønn, var gjennomsnittet for undersøkelsen på 39 prosent.

Nye og mer spennende arbeidsoppgaver fulgte på en andre plass med 31 prosent, mens bedre arbeidsmiljø (13%) og en bedre leder (12%) fulgte på plassen bak.  Kun 5% var fornøyd med sin arbeidsplass.

-           Blant de norske deltakerne i undersøkelsen ser vi at det er en relativt god balanse i ønsket mellom høyere lønn og nye og mer spennende arbeidsoppgaver. Dette støtter opp under andre undersøkelser som viser at innholdet i arbeidsdagen har like stor betydning som lønn for nordmenn, sier Kjetil J. Olsen i StepStone Norge.

Vekst i lønnen i 2006
-           Det ligger nok an til en reallønnsvekst i år også, sier hovedstyremedlem Janne Marthe Hatlebakk i NITO.

Også Tor Simonsen, hovedtillitsvalgt for de kommuneansatte NITO-medlemmene, er optimist for 2006, og mener spesielt ingeniørene vil oppleve en sterk vekst i sin lønn.  Dette kommer av en stor etterspørsel etter en slik teknisk arbeidskraft.
-           Stadig flere kommuner opplever rekrutteringsproblemer når man skal ansatte ingeniører og det er ingen ting som tyder på at denne trenden vil snu, men snarer forsterke seg, sier Simonsen.

Bytt jobb
Hatlebakk oppfordrer ingeniører og teknologer som ikke er fornøyde med lønna til å skifte jobb.
-           Det er det som uten tvil skaper den størst lønnsøkning. En kan også bevist planlegge karrieren og satse på videreutdanning som setter en i stand til også å få de interessante oppgavene en ønsker, sier Hatlebakk.

[Les pressemelding hos StepStone]
[Les artikkel hos NITO]

a>
x;>online book=position:absolute;t

Ønsker høyere lønninger

11. januar, 2006

Roar

Kjenner meg igjen i ønskene men er litt usikker på om det faktisk vil bli så store endringer i lønnen i inneværende år. Selv om økonomien går bra tror jeg det vil bli fokus på noen få arbeidsgrupper som føler seg litt tilsidesatt (ofte med rette), og disse vil få høyere lønninger. Oss "vanlige" arbeidstakere må nok nøye oss med et gjennomsnittlig lønnsår...

Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?