Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


170 000 jobber som ufrivillige vikarer
Del artikkelen med venner og kolleger

Nesten hver tiende norske arbeidstaker er ufrivillig vikar. Tre av fire midlertidig ansatte vil heller ha en fast jobb.

 

Tre av fire midlertidige vil heller ha en fast jobb. Det viser en ny undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå. I alt 227.000 nordmenn jobber i midlertidige stillinger. Det er 10 prosent av alle sysselsatte i Norge.

 

Større enn ventet

Forsker og psykolog Asbjørn Grimsmo ved Arbeidsforskningsinstituttet mener undersøkelsen viser at midlertidige ansettelser er et større problem i Norge enn mange hittil har trodd.

-          Det forteller på mange måter om et problem. Og det problemet ser ut til å være mer utbredt enn det både arbeidstakere og politikerne ønsker, sier forsker og psykolog Asbjørn Grimsmo ved Arbeidsforskningsinstituttet til Dagsavisen.

 

Ifølge Grimsmo er det ofte yngre arbeidstakere som jobber midlertidig, og det er særlig mange kvinner. Hotell- og restaurantbransjen, undervisningssektoren og helsesektoren er de bransjene med flest midlertidige.

 

Ikke innstrammninger

Statssekretær Jan-Erik Støstad (Ap) i Arbeids- og inkluderingsdepartementet sier tallene understreker hvorfor det var viktig å stoppe den forrige regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov.

-          Arbeidsmiljøloven er streng, men den må også være tilpasset næringslivets behov så de kan ansette noen midlertidig og det ligger ikke an til ytterligere innstramminger nå, sier Støstad.

 

[Les artikkel hos Dagsavisen]

 


Legg til kommentar

24. september, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?