Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sterk nedgang i fraværet
Del artikkelen med venner og kolleger

Ansatte i LO har i løpet av den første IA-perioden nesten halvvert sitt fravær. LO-leder Gerd-Liv Valla er svært fornøyd og mener dette viser at godt IA-arbeid gir resultater.

Blant LO-ansatte gikk fraværet ned med nesten 44 prosent fra 1. kvartal 2001 til samme kvartal i 2005. Gjennomsnittet for alle bransjer var 10 prosent og for IA-bedrifter 11.9 prosent.
-           Det betyr at IA-arbeidet virker godt. Vi har forankret dette systematisk i hele organisasjonen, sier LO-leder Gerd-Liv Valla.

LO var blant de første virksomhetene som inngikk IA-avtalen i 2001. Den gang var fraværet på mer enn 9 prosent blant de ansatte, mens det i dag er på vel 4,65 prosent.

Riktige tiltak
LO-sekretær Trine Lise Sundnes viser til en rekke gode tiltakt for å forklare den store nedgangen:
          De som har tradisjon for å jobbe systematisk og langsiktig får mye igjen. Og her i huset har vi iverksatt gode prosesser, mener hun. LO trekker selv fram en livsfaseorientert personalpolitikk. De har en årlig konferanse for alle ansatte, også de som er ansatt på distriktskontorene. Videre har man tilbud om gratis massasje en gang i uka i Folkets Hus, massasjestol, gågruppe og solarium. LO-sekretær Sundnes mener dermed ansatte i LO blir tatt vare på, og føler omsorg.

Hun trekker fram at tiltakene er utformet i samarbeid med HK-klubben, arbeidsmiljøutvalget og IA-utvalget.
– Det er dermed forankret i alle ledd og kvalitetssikret, sier hun.

I følge personalsjef i LO Tove Haug er det gode arbeidet ved fravær og oppfølging av den sykemeldte godt mottatt av de ansatte.
-           Vi har skolert lederne og informert de ansatte, og vi har fått nye rutiner til oppfølgingen av den enkelte medarbeider. Vi har eget IA-utvalg som foreslår tiltak for å legge til rette for at folk skal kunne vende tilbake til jobb, og vi har et nært samarbeid med bedriftsoverlegen i A-med, som har kontakt med alle som er sykmeldte over fire uker, uansett hva slags sykdom det dreier seg om, sier Haug.

[Les artikkel hos frifagbevegelse.no] (LO-ansatte stadig friskere)
[Les artikkel hos frifagbevegelse.no] (Sykefraværet nær halvert)


Legg til kommentar

09. desember, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?