Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Vanlig influensa farligst
Del artikkelen med venner og kolleger

Verden har hysteri om fugleinfluensa mens den vanlige formen for influensa tar livet av langt flere. Årets influensasesong her til lands har allerede startet.

 

Influensaen kom til Norge i midten av desember i fjor. Ifølge Folkehelseinstituttet er forekomsten fortsatt under grensen de har satt for hva de kaller influensautbrudd. For selv om det er langt større fokus på fugleinfluensa om dagen er det den vanlige sesonginfluensaen som er klart farligst. Tall fra Danmark viser at i 2005 døde 71 mennesker over hele verden av fugleinfluensa. Samtidig døde mellom 1.000 og 2.000 dansker av vanlig sesonginfluensa, skriver Politiken.dk.

 

-          Det dreier seg om eldre mennesker. Dessuten er det en overdødelighet av mennesker med kroniske lidelser. Det er ikke unge, friske mennesker som mister livet av den vanlige formen for influensa, sier dr. Kåre Mølbak fra Epidemiologisk Institutt i Danmark.

 

Han mener det er viktig at man aldri glemmer hvor stor utslagseffekt det kan ha hvis mennesker over 65 år ikke vaksineres mot vanlig influensa. Han sier også at hysteriet rundt fugleinfluensaen kan skyldes at dette ville få katastrofale følger rundt den store industrien fuglehold til matbruk er over hele verden.

 

I forhold til det enorme antallet fugler som er smittet av fugleinfluensa, er det få mennesker som har fått sykdommen, mener Mølbak.

 

Hva er influensa?

Folkehelseinstituttet har en bra oversikt over hvilke typer influensa vi har og hva som kjennetegner dem.

 

[Les mer om influensa hos Folkehelseinstituttet]

[Les mer om utbredelsen av influensa i år]

 


Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?