Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Norge går som aldri før
Del artikkelen med venner og kolleger

Nærmere 452 000 bedrifter i Norge var ved årsskiftet registrert hos Statistisk Sentralbyrå. Det er innen eiendomsdrift, utleievirksomhet og forretningsmessig tjenesteyting, varehandel og jordbruk og skogbruk man finner majoriteten av bedriftene, og mange industribedrifter har fått god fart inn i det nye året.

De fleste av bedriftene med 100 eller flere ansatte finner man innen helse- og sosialtjenester og i industrien. Ifølge SSB er mer enn hver fjerde bedrift med 100 eller flere ansatte i helse- og sosialtjenesten, 26 %. 

Ikke overraskende er det Oslo som leder an med antall bedrifter. Regionalt sett, finnes det i fylkene Oslo og Akershus, Hordaland og Rogaland flest bedrifter, mens Finnmark og Aust-Agder har færrest. Man finner nesten en fjerdedel (24 %) av alle bedrifter i Oslo og Akershus. For de største bedriftene (100 eller flere ansatte) dominerer Oslo med nesten 23 prosent av alle bedriftene. 

Økning i antall bedrifter

Antall bedrifter har økt betydelig siden 1. kvartal 2005. Dette skyldes delvis oppfølging av nye retningslinjer for bedriftsinndelingen i kommunal sektor i Bedrifts- og foretaksregisteret. Det har dessuten vært en uvanlig stor økning i antall nye AS, noe som kan ses i sammenheng med endringer i skattereglene. 

Blant industribedriftene har man fått en god start på året, og for det nye året er det til og med ventet en økning i omsetning og eksport med 8 %. En stor undersøkelse blant medlemmer fra Norsk Industri viser at man venter stigende industrisysselsetting, investeringene vil øke og at det sannsynligvis også vil bli stor etterspørsel etter ingeniører.

- Undersøkelsen viser at store deler av industrien er på rett spor. Nå er det viktig at det legges til rette for at den fremtidstroen det er i industrien får utvikle seg til beste for hele det norske samfunn, sier administrerende direktør Stein Lier-Hansen i Norsk Industri. 

- Vi skal huske på at investeringene i norsk industri ligger på et historisk lavmål, fortsetter Lier-Hansen, og mener for dyre lønnsoppgjør gjennom mange år er blitt en tung bør man må kvitte seg med. Kronekursen må opp på et moderat nivå, og utfordringen med stigende kraftpriser må løses for at veksten skal fortsette.

12 700 aktive industribedrifter 

I Norge var det ved starten av årsskiftet 12 700 industribedrifter med minst én ansatt. Dette nivået er uendret det siste året, men tar man med salgsselskap, konsern og holdingselskaper som mange av industribedriftene er organisert i, er tallet hele 24 866.

Antall bedrifter innen industri og bergverk har økt med 1800 det siste året, men hele økningen kommer i gruppen med ingen ansatte. For industribedrifter med minst én ansatt var antallet uendret fra 2005, sier tall fra Statistisk Sentralbyrå. 

[Les pressemelding fra SSB]
[Les artikkel hos NHO]
[Les artikkel hos Norsk Industri]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online bookx;>online book (23.1 2006)

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?