Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsledigheten ned
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsledigheten fortsetter ned viser tall fra Aetat. Flere arbeider heltid og antallet som melder seg arbeidsledig er rekordlavt.

 

Ved utgangen av februar var det registrert 71.800 helt ledige arbeidssøkere ved Aetat. Det tilsvarer 3,0 prosent av arbeidsstyrken. Justert for vanlige sesongvariasjoner gikk det samlede tallet på helt arbeidsledige og personer som deltok i ordinære arbeidsmarkedstiltak ned med 2.500 personer i løpet av februar. 

 

-           Jeg registrerer med tilfredshet at det gode arbeidsmarkedet gir mange arbeidsledige jobb. Vi må tilbake til 1998 for å finne en tilsvarende god situasjon i industrien, med sterkt fall i ledigheten og god tilgang på nye jobber, sier statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet Jan-Erik Støstad.

 

Stor nedgang i industrien

Sivilingeniører og ingeniører har hatt sterkest reduksjon i arbeidsledigheten.  Sammen med sivilarkitekter og stillinger innenfor industrien har de opplevd en nedgang på over 30 prosent, sammenlignet med på samme tid i fjor.

 

Menn i aldersgruppen 25-39 år hadde størst nedgang, mens arbeidsledigheten er størst blant menn i alderen 20-24 år (6,5 %).  For kvinner er det flest arbeidsledige i aldersgruppen 25-29 år (4,5 %).  For begge kjønn var det færrest ledige i alderen 50-59 år, med 2,1 prosent av arbeidsstyrken for menn og 1,7 prosent for kvinner.

 

Få nye ledige

Aldri har så få nye arbeidssøkere meldt seg til Aetat som i februar 2005.  Med 14 400 nye arbeidssøkere ligger man 17 prosent under fjorårets nivå.

-           Det siste året har det blitt nesten 20.000 færre arbeidsledige og trykket i arbeidsmarkedet er fortsatt høyt, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt.

           

[Les pressemelding fra Aetat]
[
Les pressemelding fra SSB]

tylex;>online book
x;>online book=p

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?