Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Syk av å smile
Del artikkelen med venner og kolleger

Folk som må smile på jobben hele dagen, blir lettere syke enn andre. Selgere, flyselskapenes kabinansatte og andre servicearbeidere er mest utsatt, viser en ny tysk undersøkelse.

 

Undersøkelsen bygger på studier av folk som ble satt inn i en kunstig arbeidssituasjon der de måtte se ut som om de var i godt humør hele tiden. Resultatene tyder på at den stadige smilingen kan utløse depresjon, ifølge psykologer universitetet i Frankfurt.

 

-          Hver eneste gang en person må undertrykke sine virkelige følelser, får det negative følger for denne personens helse, sa professor Dieter Zapf. - Vi kan alle holde ergrelse og sinne i sjakk, men de fleste må bare gjøre det en kort stund, framholdt han.

 

Zapf og hans kolleger satte forsøkspersoner til å ta imot telefonsamtaler fra sinte og ubehøvlede innringere. Halvparten av forsøkspersonene fikk svare med samme mynt, mens den andre halvparten måtte late som de var vennlige og i godt humør.

 

Resultatet viser at hvis man opptrer vennlig når man helst ville være rasende, oppnår man ikke annet enn å stresse seg selv. Årsaken ligger i forestillingen om at ”kunden har alltid rett”, en vrangforestilling verden bør bli kvitt, sier professor Zapf.

 

Kilde: NTB

 


Legg til kommentar

05. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?