Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sosialklienter må jobbe
Del artikkelen med venner og kolleger

Høyre vil innføre arbeidsplikt for sosialklienter. - Sosialhjelp skal ikke utbetales uten at man stiller spørsmålet: Kan vedkommende jobbe med litt hjelp? sier Per-Kristian Foss.

 

Aftenposten skriver at Høyre på landsmøtet om tre uker vil vedta at retten til sosialhjelp og trygd skal følges av plikt til opplæring for å komme inn på arbeidsmarkedet.

 

Det viktigste nå er i følge Foss å fokusere på den gruppen som ikke har greid å finne seg til rette i norsk arbeidsliv. Selv med lav arbeidsløshet er godt over 700 000 mennesker - syke, sosialklienter, uføretrygdede - utenfor det ordinære arbeidsmarkedet. Mange av dem kan arbeide i hel eller halv stilling, sier Foss.

-          Individer på trygd skal alltid få en ny sjanse til å komme tilbake til arbeidslivet. Men samfunnet trenger også mer arbeidskraft. Som finansminister Kristin Halvorsen har sagt, er den største utfordringen å øke tilgangen på norske arbeidsfolk, sier Foss til Aftenposten.

 

-          Vi gjør unge mennesker en bjørnetjeneste ved å ikke stille krav. Hvis et ungt menneske ikke har vært i jobb, har han krav på sosialstøtte. Men han skal også ha en plikt til å gå på arbeidstrening, lære å skrive jobbsøknader og å stå opp om morgenen. Den økonomiske støtten vil bare falle bort i helt ekstreme situasjoner, sier Foss.

 

- Hjelp til å holde seg i live

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen gikk i høst inn for ”velferdskontrakter” for å forsterke stønadsmottageres plikter. Kravet til en rusmisbruker kan være å legge seg inn til behandling, og en som ikke kan norsk må på kurs. En som mangler arbeidserfaring må si ja til praksisplass.

-          Jeg vil være nådeløs mot dem som nekter å skrive under på en arbeidskontrakt, sier Hanssen til Dagbladet. De skal selvsagt få hjelp til å holde seg i live, men de kan ikke regne med noe mer, sier Bjarne Håkon Hanssen.

 


Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?