Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Viktig med datadisiplin på jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

En god datadisiplin kan forhindre mange vanskelige situasjoner på jobb. Med stadig flere datamaskiner på norske arbeidsplasser, vil en Nettiquette sette rammer for bruk av internett og epost.

I likhet med absentia.no sin Nettiquette har NHO utarbeidet en datadisiplinstruktur.
-           Et hovedpunkt i enhver bedrift må være å ha et godt tillitsforhold, det er jo selve drivkraften mellom arbeidsgiver og arbeidstaker. I denne typen saker er god informasjon både begynnelsen og slutten på hele diskusjonen, sier direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Sigrun Vågeng.

Datatilsynet anbefaler
Bedrifter bør ha egne instrukser og policydokumenter dom regulerer de ansattes bruk av internett, epost og dataustyr, anbefaler Datatilsynet. 

-           Det sier seg selv at man kan komme opp i noen vanskelige situasjoner fra tid til annen. Og nettopp derfor har vi utarbeidet en datadisiplininstruks som regulerer alt dette, altså en form for trafikkregler ved nettbruk på jobb, sier Vågeng. 

Arbeidstakerens rettigheter har i stått sterkest i retten for å sikre beskyttelse av privat informasjon. Dermed kan ikke arbeidsgiver uten videre gå inn på den ansattes private brukerområder. 

Farer ved internettbruk
Internett har en rekke sikkerhetsfarer som i verste tilfelle kan gi uvedkommende adgang til eller ødelegge sensitiv informasjon. ”Cookies” brukes til å legge igjen opplysninger om internettbruk, samt at det med store nettverk er mulighet for ”hacking”.  Derfor er det viktig med gode internettrutiner som sikrer at de ansatte bruker internett på en trygg måte.

Dessuten har det vært tilfeller der arbeidstakere misbruker bedriftens internettlinjer med nedlasting av for eksempel musikk og video. Dette tar en stor del av bedriftens kapasitet, og kan forsinke andre oppgaver.  Slike forhold bør være definert i nettiquetten.

[Se forslag til Nettiquette] (pdf-fil)
[Se NHO sin datadisiplinstruktur] (pdf-fil)
[Besøk Datatilsynet.no]
[Les tidligere artikkel på absenti.no]

a>
okmarksme.com >online book=position:absolute

Legg til kommentar

19. juni, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?