Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


2,5 prosent arbeidsledige
Del artikkelen med venner og kolleger

Aetat melder om fortsatt fallende arbeidsledighet, og ved utgangen av mai var ledigheten på 2,5 prosent.  Statistisk Sentralbyrå bekrefter denne trenden i sin Arbeidskraftsundersøkelse, og konkluderer med at sysselsettingen fortsetter å øke.

60 600 var registrert arbeidsledig hos Aetat ved utgangen av mai 2006. Det er 1 800 færre enn for en måned siden.

- Det er gledelig at tilgangen på ledige stillinger nå er stor, og at arbeidsmarkedet gir økte muligheter for arbeidssøkerne, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen i en kommentar til Aetats ledighetstall for mai.

- Siden årskiftet har det blitt hele 10.000 færre registrerte ledige, og arbeidsledigheten har ikke vært så lav siden sommeren 2001, sier arbeidsdirektør Yngvar Åsholt.

Økende sysselsetting

Antallet nye ledige stillinger fortsetter å øke.  Aetat registrerte i mai 32 800 nye ledige stillinger, noe som er en økning på 54 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I sin månedlige Arbeidskraftsundersøkelse (AKU) bekrefter Statistisk Sentralbyrå den positive trenden med stadig økende sysselsetting. Siden desember 2005 til mars 2006 har sysselsettingen økt med 17 000.

Bred nedgang

Nedgangen i arbeidsledighet kommer i alle arbeidsgrupper, men er fremdeles sterkest blant de typiske konjunkturutsatte yrkene innenfor industriarbeid, bygg og anlegg og ingeniør- og IKT-yrker.

Sammenlignet med april i fjor er det 33 prosent færre ledige innenfor industriarbeid, 33 prosent færre innen ingeniør- og IKT-yrker og 31 prosent færre innenfor bygg og anlegg. Arbeidsledighetstallene for mai 2006 viser også kraftig nedgang innenfor andre yrkesgrupper som kontorarbeid (-24 prosent), meglere og konsulenter (-26 prosent).

Nedgang i ledighet i Finnmark

Finnmark har fremdeles høyest arbeidsledighet (4,1 prosent), men også her er nedgangen det siste året vært svært positiv.  Sammenlignet med mai 2005 er nedgangen på 22 prosent.

Minst arbeidsledighet har Rogaland og Sogn og Fjordane med kun 1,8 prosent ledighet. Deretter følger Oppland med 1,9 prosent, Møre og Romsdal med 2,0 prosent og Akershus med 2,0 prosent.

[Les pressemelding fra Aetat]
[Les pressemelding fra Statistisk Sentralbyrå]
[Les pressemelding fra Arbeids- og Inkluderingsdepartmentet]

x;>online book
(1.6 2006)

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?