Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Tine prøver sekstimersdag
Del artikkelen med venner og kolleger

I et forsøk på å redusere sykefravær og antall belastningskader vil Tine-konsernet innføre sekstimersdag ved et av Tines meierier i første omgang.

Tine-konsernet har 5.500 ansatte, men det blir kun de som jobber ved ett av de 52 meieriene som får delta i prøveprosjektet. Først ved utgangen av september blir det klart hvilket meieri som skal være prøvekanin.

-          Vi vil undersøke om sekstimersdag kan bidra til å redusere belastningsskader og sykefraværet, sier konserndirektør Stein Aasgaard til Dagens Næringsliv.

Hjertbarn
-          Sekstimersdagen er jo LO-leder Gerd-Liv Vallas hjertebarn. Vi har fått gratulasjoner derfra. Det er jo litt artig, sier konserntillitsvalgt Kjell Mjaatvedt.

Han opplyser at det er særlig mange yngre ved de store meieriene som ønsker å prøve ut sekstimersdag, både kvinner og menn.

 

Sykefravær på gjennomsnittet
Aasgaard opplyser at det også blant ledelsen ved flere meierier har vært fremmet interesse for å prøve ut sekstimersdagen.

Sykefraværet i Tine ligger omtrent på gjennomsnittet for norsk industri, men ved enkelte deler av virksomheten, som lagrene og pakkeriene, kan fraværet komme opp i 15-20 prosent.

Aasgaard sier at det skal være full lønnskompensasjon ved overgang til sekstimersdag for forsøksvirksomheten.

-          Vi får måle resultatet i form av produktivitet og sykefravær, så får vi se hvordan dette går, sier han.

 


Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?