Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


NHOs kvinnedatabase åpnet
Del artikkelen med venner og kolleger

NHO sin database over kvinnelige styrekandidater "Female Future" er nå tilgjengelig for alle kvinner som ønsker større leder- og styreoppgaver. Dermed skal det bli enda enklere for norske styrer å tilfredstille kravet om 40 prosent kvinner i styret.

 

”Female Future” er styrekandidatbasen hvor kvinner som er blitt plukket ut av sin egen bedrift fordi de har talent, sitter. Kvinnene er håndplukket også fordi de har viktig kompetanse og ambisjoner om større lederoppgaver og styreverv. NHO presiserer at det er viktig å gjøre oppmerksom på at disse kvinnene har bra erfaring og lyser kvalitet, det er dette som har gjort at de er en del av programmet.

 

Vil ha flere kvinner i næringslivet

 

- De kvinnene det her er snakk om er ikke mediekjendiser, men dyktige kvinner som vi har fått tak i og dyrket frem. Målet vårt er å få flere kvinner inn i styrer og ledelse i hele næringslivet i Norge, og databasen med styrekandidater er en viktig del av dette arbeidet, sier likestillingsansvarlig i NHO, Nina Solli.

 

Kvinnebasen.no

 

Aetat administrerer i dag en database kalt Kvinnebasen, en database som dekker hele landet med nærmere 3500 kvinner. De står til rådighet med sin kompetanse for de som leter etter kvinner til ledende stillinger og styrer i privat og offentlig sektor. Kvinnebasen ble i sin tid opprettet for å kunne gi kvinner større utfordringer, blant annet for dem som ønsker seg lederstillinger og styreverv.

 

I tillegg skal basen kunne brukes av media og organisasjoner som ønsker å få tak i kvinner som kan uttale seg, la seg intervjue eller holde foredrag om sitt kompetanseområde.

 

Regjeringens regler for kjønnskvotering i allmennaksjeselskapene (ASA), gjør at alle ASA skal ha en minimumsandel av hvert kjønn på 40 %.

 

[Les mer i artikkel hos NHO]

[Les mer i artikkel hos Kvinnebasen.no]
[Les mer i artikkel om Kvinnebasen hos Kvinnebasen.no]

a>
x;>online bookx;>online book (21.8 2006)

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?