Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Framtidens arbeidsmiljø
Del artikkelen med venner og kolleger

Hvordan vil fremtidens arbeidsmiljø kunne se ut? Det svenske Arbetslivsinstitutet har gjennomført en studie der de har prøvd å forestille seg arbeidsmiljøet i år 2012.

 

Arbeidslivsinstituttet har i prosjektet prøvd å finne ut hvordan man kan arbeide med arbeidsmiljøspørsmål i bedrifter og organisasjoner. Et hovedspørsmål er om arbeidsgiver i framtiden kommer til å se de ansatte som en investering eller en utgiftspost. I tillegg er man interessert i å vite hvorvidt arbeidsgiver kommer til å forholde seg til hele livssituasjonen til de ansatte, og tar ansvar for det som skjer med den ansatte utenom jobb.

 

Arbeidsgiver kan komme til å fokusere bare på hva den ansatte gjør mens den er på jobb, og at det sånn sett ikke blir noe spesielt godt arbeidsmiljø.

 

Studien har gjennom metoden scenarioanalyse tatt utgangspunkt i fire ulike retninger som beskriver hvordan det kan tenkes å se ut i fremtidens år 2012.

 

Hvordan vil det utvikle seg

 

Metoden har gitt studiet resultater på forskjellige retninger for hvordan det svenske arbeidsmarkedet kan komme til å utvikle seg.

 

Studiet har gitt fire filmer som kan utgjøre flere dilemmaer som kan være utgangspunkt for diskusjon. Alle filmene er laget som følge av en rapport for hvordan framtidens arbeidsmiljø i å r 2012 vil arte seg.

 

Rapport om arbeidet

 

Ut fra arbeidet har det kommet ut en rapport fra det svenske Arbetslivsinstitutet som heter ”Framtidens arbetsmiljø 2012”. Rapporten er en del av prosjektet, som har som mål å definere framtidlige kompetansebehov som kommer til å bli nødvendig innenfor bedriftshelsen.

 

[Les mer i artikkel hos Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI)]
[Les mer i artikkel hos det svenske Arbetslivsinstitutet]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online bookx;>online book

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?