Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sykefraværet har falt over ti prosent
Del artikkelen med venner og kolleger

Effekten av ia-avtalen kan være større en det har sett ut til ifølge beregninger gjort av Statistisk sentralbyrå.

 

Sykefraværet har reelt falt over ti prosent siden 2000. Det viser nye beregninger fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Beregningene korrigerer for at flere eldre er kommet i jobb, skriver Dagens Næringsliv.

-          Vi har fått en ganske kraftig økning i yrkesdeltagelsen blant eldre. Da må man regne med at sykefraværet øker, sier forsker Roger Bjørnstad i SSB til DN.

 

Flere eldre i arbeid
Bjørnstad viser til at målet om å få flere eldre inn i arbeid er nådd. Dessuten viser hans analyser at fallet i sykefraværet er større enn totaltallene kan tyde på: Fra 2000 til 2005 er antall arbeidstagere over 54 år økt med 83.000, mens antall arbeidstagere under 35 år er redusert med 76.000.

Dette skyldes dels at de store etterkrigskullene er blitt eldre og dels at andelen personer som står i arbeid i de eldste aldersgruppene er økt. Samtidig er andelen kvinner i arbeidslivet økt.

-          Hvis sykefraværet hadde holdt seg uendret i hver gruppe av arbeidstagere, ville vi fått en økning i sykefraværet på 4,1 prosent fra 2000 til 2005. Isteden fikk vi et fall på 6,7 prosent, sier Bjørnstad til DN. Hans tall gjelder utviklingen i den delen av arbeidstagernes sykefravær som er betalt av folketrygden.

 


Legg til kommentar

15. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?