Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsulykker krevde 31 liv
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsulykkene som skjedde i 2006 kostet 31 menneskeliv. Hele ni av disse døde under arbeid i bygg- og anleggsbransjen.
 
 – Antall døde i arbeidsulykker i år er det laveste vi noensinne har registrert, men fremdeles er tallet dessverre alt for høyt. Som tidligere år er særlig bygg- og anleggsvirksomhet spesielt utsatt, der hele ni personer omkom i fjor, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet i en pressemelding.

Fordeling av antall døde mellom regionene:
  • Sør-Norge: 6 personer
  • Midt-Norge 6 personer
  • Indre Østland: 5 personer
  • Akershus og Østfold: 4 personer
  • Vestlandet: 4 personer
  • Nord-Norge: 3 personer
  • Oslo: 3 personer

Mens det på 90-tallet i gjennomsnitt omkom 58 personer hvert år i en arbeidsulykke, har dette tallet sunket de siste årene. I fjor døde 48 i arbeidsulykker.
 
– Ett av Arbeidstilsynets satsingsområder er å arbeide for reduksjon av antall arbeidsulykker. Vi jobber nå med å utvikle bedre metoder for å forebygge arbeidsulykker ved økt innsats på gransking om årsakssammenhenger, sier direktøren i Arbeidstilsynet.
 
Høy andel utenlandske statsborgere døde
 
Det er kun menn som er omkommet i arbeidsulykker, som fordeler seg tradisjonelt med hensyn til bransjer. Ni personer døde innenfor bygg- og anleggsvirksomhet, fem i tjenesteyting og utleievirksomhet (derav tre personer i en og samme ulykke), fire i jord og skogbruk, fire i industrien og tre innen transport.
 
Med 8 dødsfall blant utenlandske arbeidere, er andelen høy blant disse:
– Grunnen til dette er at utenlandsk arbeidskraft generelt jobber i bransjer med stor ulykkesrisiko, som for eksempel bygg, anlegg og verftsindustrien, forteller Finboe Svendsen.
 
om >o

Legg til kommentar

16. april, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?