Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Én av ti nyansatte er innvandrer
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen mener statlige virksomheter er blitt flinkere til å rekruttere innvandrere. Nye tall fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet viser at 9 prosent av de nyansatte i 25 statlige virksomheter i fjor hadde innvandrerbakgrunn.
 
Bjarne Håkon Hanssen utfordret for ett år siden 32 heleide statlige virksomheter til å innkalle minst én kvalifisert person med innvandrerbakgrunn til jobbintervju. Undersøkelsen tyder på at oppfordringen har ført fram, skriver Dagens Næringsliv.
-          Intervju er en forutsetning for å få jobb. Omkring én av tre som ble innkalt til intervju, fikk jobb, sier Hanssen.
 
-Tiltakene må videreføres
Han viser til at 9 prosent av alle nyansatte representerer drøyt 1.100 personer. De 9 prosentene er høyere enn andelen med innvandrerbakgrunn i befolkningen som helhet.
-          Stillingsannonser er endret slik at 17 virksomheter oppgir at de oppfordrer personer med innvandrerbakgrunn til å søke. Tiltakene må videreføres, sier Hanssen, som opplyser at målet er at staten som arbeidsgiver skal speile mangfoldet i befolkningen.
 
Virksomhetene spenner fra helseforetakene, Posten og NSB, til bedrifter som Vinmonopolet, Statskog og Norsk Tipping.

Legg til kommentar

26. juni, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?