Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Rekruttering av innvandrere
Del artikkelen med venner og kolleger

Ved intervjurunder innkaller nå 75 % av virksomhetene minst en person med innvandrerbakgrunn, hvis de fyller kvalifikasjonene. LO må derimot kvotere innvandrere for å få plass til dem i ledelsen.

 

Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen hadde for noen dager siden et møte med lederne for de 32 heleide statlige virksomhetene, som han hadde utfordret til å øke rekrutteringen av innvandrere. Han ønsket å bli oppdatert på hvordan det hele hadde gått.

 

Resultatet talte for seg selv: 75 % av virksomhetene hadde innkalt minst en person med innvandrerbakgrunn til jobbintervju, bare de hadde kvalifikasjonene inne.

 

- Dette er oppløftende og viser at innsats for å øke rekrutteringen av personer med innvandrerbakgrunn nytter, sa arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen da han la fram rapporten ’Rekruttering av personer med innvandrerbakgrunn i 32 heleide statlige virksomheter’.

 

IMDi-rapportens svar

 

I ettertid gjorde Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) en undersøkelse blant alle de 32 virksomhetene. I IMDis rapport står det blant annet at:

 

- 24 virksomheter svarer at de, under forutsetning av at det finnes kvalifiserte søkere med innvandrerbakgrunn, innkaller minimum én person med innvandrerbakgrunn per utlyst stilling.

 

- 17 virksomheter oppgir at de har hatt én eller flere stillingsannonser med oppfordring til innvandrere om å søke i løpet av 2006.

 

- 25 virksomheter oppgir hvor mange med innvandrerbakgrunn de har ansatt i 2006. Samlet hadde 9 % av de nyansatte innvandrerbakgrunn i disse virksomhetene.

 

Hanssen utfordret nå virksomhetene til å rette mot karriereutvikling for de ansatte med innvandrerbakgrunn. Dette for å unngå sosial lagdeling i samfunnet og på arbeidsplassen.

 

- Det er viktig at det gode arbeidet fortsetter, understreket Bjarne Håkon Hanssen.

 

LO må kvotere

 

LO-sekretær Ellen Stensrud at det ikke er mangel på navn som gjør at de ikke har flere personer med innvandrerbakgrunn i ledelsen.

 

- Vi har mange gode tillitsvalgte med innvandrerbakgrunn, sier LO-sekretær Ellen Stensrud på LOs nettsider.

 

Margrete Daae-Qvale har laget masteroppgaven ”Solidaritet til besvær?”. Her har hun kommet fram til at det med innvandrerbakgrunn er svært vanskelig å komme seg opp LO-treet.

 

- Dessverre tror jeg at de møter de samme fordommene som kvinnen gjorde i sin tid. Derfor trengs det radikale tiltak, sier LO-sekretær Ellen Stensrud til Dagbladet.no. Kvotering er bare et av tiltakene hun kommer til å spille inn til LOs ledelse.

 

Forbundsledere i Norsk Transportarbeiderforbund, Hotell- og Resturantarbeiderforbundet,
Norsk Arbeidsmandsforbund og Norsk post- og kommunikasjonsforbund har alle sagt til Dagbladet.no at de vil vurdere å gå inn for kvoterin


Legg til kommentar

26. juni, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?