Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sommerjobber i Statoil kun for ansattes barn
Del artikkelen med venner og kolleger

I stillingsannonser Statoil utlyser, står det: «Kun barn av Statoil-ansatte kan søke disse jobbene». Statoil holder av sommerjobber til barn av sine egne ansatte. Andre sommerjobber finner du kanskje hos NAV.

 

På Statoils intranett, er det lagt ut stillingsannonser hvor det søkes etter sommervikarer til Statoils fellestjenester og administrative områder. Men stillingsannonsene er selektive når det kommer til hvem som kan søke på jobbene.

 

I annonsen har ledere i Statoil funnet det for godt å spesifisere kravene for blant annet å holde antallet søknader nede.

 

«Det er kun barn av Statoil-ansatte som kan søke disse jobbene, og søkeren må oppgi navnet på den av foreldrene som er ansatt i Statoil», står det å lese i stillingsannonsen.

 

Mellom 50 og 80 stillinger

 

- Dette gjør vi fordi det er en fin anledning for barna til å bli kjent med foreldrenes arbeidsplass. Det er en ordning vi har hatt i flere år, sier informasjonssjef Geir Gjervan i Statoil til VG Nett.

Det er mellom 50 og 80 stillinger som er utlyst internt som sommerjobber barn av de ansatte kan ta. Arbeidstidens varighet er på mellom fire til fem uker. I annonsene kommer det også fram at det først og fremst er snakk om lettere administrativt arbeid og enklere vaktmestertjenester.

 

Overfor VG vil ikke informasjonssjefen svare på spørsmål om hvorvidt de har noen som helst betenkeligheter med en slik ordning.

- Vi har praktisert dette i flere år og det har vært en viktig ordning for oss, er alt informasjonssjefen vil si.

 

Høye krav til søkere uten foreldre i Statoil

 

Har du ingen forelder i bedriften, kan du fortsatt søke på jobb som sommervikariat i Statoils Sommerprosjekt. Men da er det et krav om at du er student med minimum tre års høyere utdanning.

 

- I fjor hadde vi inne 1500 søkere til 80 stillinger. Det er stillinger hvor studentene får jobbe i team som er direkte knyttet til Statoils olje- og gassvirksomhet, forteller Gjervan.

VG Nett spurte videre om vikariatene Statoil gir til barn av ansatte ikke ville vært populære også for andre, i og med at de får så mange søknader på de ordinære sommerjobbene.

 

- Jo, stillingene ville vært attraktive for mange dersom vi skulle utlyst dem eksternt. Da ville vi fått en betydelig mengde søknader og mye jobb med å gå gjennom dem, sier Gjervan.

 

Kan finne andre sommerjobber hos f eks NAV

 

Er du så uheldig at du ikke har muligheten til å søke hos Statoil, eller rett og slett ikke vil jobbe der, finnes det flere muligheter. NAV skrev nylig at det ligger mange aktuelle stillinger i NAVs egen stillingsdatabase. Skal du få sommerjobben du ønsker deg, bør du søke nå straks.

 

[Les mer i artikkel hos VG Nett]

[Les mer i artikkel hos NAV]

>bo

Legg til kommentar

26. juni, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?