Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Får ikke jobben fordi han er muslim
Del artikkelen med venner og kolleger

Sykehuset Innlandet søker kun norske eller nordiske leger til stillingen som avdelingsleder. En muslimsk overlege er midlertidig ansatt i stillingen, men får ikke jobben på grunn av feil tro.

-           Jeg mener det dreier seg om et klart lovbrudd og at vedkommende er utsatt for fullstendig mangel på folkeskikk, takt og tone, sier avdelingssjef Jakob Nakling ved sykehuset på Lillehammer til Gudbrandsdølen Dagningen.

Nakling hevder at lege Latif Sadek ikke har fått stillingen som avdelingssjef og avdelingsoverlege ved gyn-og fødeavdelingen i Elverum fordi han er muslim og ikke er født norsk eller nordisk. Sadek er norsk statsborger, men er født i Egypt.

-           Dette er en meget alvorlig personalsak. Slik jeg ser det også et brudd på diskrimineringsloven og arbeidsmiljøloven. Jeg er både skuffet og forbauset over at administrerende direktør ikke tok tak i denne saken med en gang jeg meldte fra om den, påpeker Nakling.

Nå vurderes ansettelsesprosessen av Legeforeningen, og også Helsetilsynet i Hedmark har reagert på Sykehuset Innlands fremgangsmåte.

Beklager uttalelsene
Divisjonsdirektør Øyvind Graadahl beklager at uttalelsene hans har virket diskriminerende og sårende. Han understreker samtidig at religion er irrelevant i forbindelse med alle ansettelser.

-           Ved ansettelse av ledere i Sykehuset Innlandet vektlegges faglige kvalifikasjoner og personlig egnethet. Spørsmål om religion er irrelevant i forhold til våre prosedyrer for ansettelse, sier Graadahl.

Lov om diskriminering på grunn av etnisitet, religion mv.

Lovens formål er å fremme likestilling, sikre like muligheter og rettigheter og å hindre diskriminering på grunn av etnisitet, nasjonal opprinnelse, avstamning, hudfarge, språk, religion og livssyn.

Kilde: www.lovdata.no

[Les mer i artikkel hos GD.no]


Legg til kommentar

26. juni, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?