Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsledigheten synker fortsatt
Del artikkelen med venner og kolleger

Fra september til desember i fjor ble det 10.000 færre arbeidsledige. Dette går frem av Statistisk Sentralbyrås arbeidskraftsundersøkelse. Samtidig steg antall personer i arbeid med 21.000.
 
Statistisk Sentralbyrås la i dag frem Arbeidskraftsundersøkelsen, som viste at arbeidsledigheten her til lands fortsetter å synke. 2,8 prosent av arbeidsstyrken er arbeidsledige, og innebærer en nedgang på 0,4 prosent. Tallene er justert i henhold til sesongvariasjoner.
 
Arbeidsledigheten nådde toppen sommeren 2005. Da var 4,9 prosent av arbeidsstyrken arbeidsledige. Den sommeren startet oppgangen i arbeidsmarkedet, og siden har ledigheten sunket jevnt. Dagens tall viser at utviklingen også har fortsatt ut 2006. Fra juni 2005 til desember 2006 har over 100.000 personer kommet i arbeid, som ikke var det fra før av. Med dagens ledighetsnivå på 2,8 prosent ligger vi likt med det forrige bunn-nivået—som var i begynnelsen av 1999.
 
Nedgangen i Norge er på linje med utviklingen i flere andre Europeiske land. Både i Tyskland og Frankrike har ledigheten sunket, og også i USA har ledigheten blitt redusert.
 
Likevel er det ikke slik at alle som ønsker å jobbe, får jobb. – I en tid med behov for arbeidskraft er det et paradoks at mennesker som både kan og vil jobbe ikke får sjansen i arbeidslivet, sa arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen på en arbeidslivskonferanse i Oslo i dag. — Dere som arbeidsgivere trenger arbeidskraft. Vi har per i dag mange mennesker som både kan og vil jobbe. Ta i bruk den arbeidskraften som finnes, sa Hanssen ifølge Regjeringen.no.
 
Ikke alle ser det som et problem at det skorter på tilgjengelig arbeidskraft. — I et fritt marked er det ideelt med mangel på arbeidskraft, sier Christian Vennerød til E24. — Nå er det lettere for folk å unngå slitsomme og moralsk tvilsomme jobber.
 

Legg til kommentar

26. juni, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?