Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


1 av 135 uten etnisk norsk bakgrunn i LO
Del artikkelen med venner og kolleger

Når LOs representantskap samles i Folkets Hus tirsdag formiddag er det bare en - 1 - av de 135 stemmeberettigede som ikke har etnisk norsk bakgrunn. LO-sekretæren er ikke fornøyd med det.

 

- Vi vet LOs representantskap, i likhet med LO-kongressen, ikke er representativt for våre medlemmer, slik det er i dag, innrømmer LO-sekretær Ellen Stensrud til LO-Aktuelt.

 

Stensrud sier at LO tar dette alvorlig. Organisasjonen jobber med mange ulike tiltak.

 

- Men vi må ta bit for bit. Det finnes ingen enkel formel som kan settes inn for å løse dette problemet. Men vi møter mye større forståelse hos forbundene rundt dette problemet nå enn for bare noen år siden. De har begynt å innse viktigheten av å inkludere for å gjenspeile medlemsmassen og samfunnet generelt, uttaler Stensrud.

 

Ikke dårlig samvittighet

 

LOs egne vedtekter tilsier at det bør være minst 40 % av begge kjønn, så langt det er mulig. Som det stiller seg nå, er det bare 37 % av de stemmeberettigede i LO-representantskapet som er kvinner.

 

– Av valgte representanter mener jeg det er 40 % kvinner og bestemmelsen sier jo at begge kjønn bør være representert med minst 40 % der det er mulig, så der har vi nok ikke dårlig samvittighet, sier Stensrud. Hun sier også at hun synes kjønnssammensetningen denne perioden har gitt, viser at holdningsarbeid nytter.

 

LO bør ha høyere ambisjoner

 

– LO burde ha høyere ambisjoner enn dette, mener leder for samfunnsavdelingen hos Likestillings- og diskrimineringsombudet, Arnfinn J. Andersen, til LO-Aktuelt.

 

– LO må motivere forbundene slik at sammensetningen blir mer representativ. Vi vet at forbundene er svært forskjellige med hensyn til kjønnssammensetning, nettopp derfor er det viktig at LO er målrettet og systematisk på dette området, mener Andersen.

 

At det kun er én stemmeberettiget som har en annen etnisk bakgrunn enn norsk, har også Andersen fått med seg. Han er ikke nevneverdig begeistret for det.

 

– Det holder naturligvis ikke, mener han.

 

[Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]

a>
okmarksme.com >on

Legg til kommentar

23. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?