Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Ønsker mer fagkunnskap
Del artikkelen med venner og kolleger

Norske bedriftsledere mener høyskolestudier ikke er tilstrekkelig tilpasset norsk næringsliv.
 
1 av 5 norske bedriftsledere mener norske høyskolestudier ikke er tilstrekkelig tilpasset norsk næringsliv. I tillegg fører den lave arbeidsledigheten til at flere næringer sliter med å rekruttere kvalifisert personell.
 
-          Et ensidig fokus på bachelor- og masterutdanning hemmer veksten i norsk næringsliv, sier Abelias Paul Chaffey.
 
En undersøkelse utført av markedsanalysebyrået Sentio blant 600 norske bedriftsledere, viser at 23 prosent av norske bedriftsledere er misfornøyde med norske høyskolestudiers tilpassing til norsk næringsliv. 49 prosent mener derimot at norske høyskolestudier er tilstrekkelig tilpasset norsk næringsliv, mens 29 prosent har ingen mening om det.
 
Regnskap, salg, helse og industri er blant bransjene som i dag sliter med å skaffe arbeidskraft.
-          Norsk utdanning må satse mer på utdanninger samfunnet og næringslivet har behov for. Hvis ikke vil dette få store konsekvenser for norske bedrifters mulighet til å hevde seg mot utenlandske konkurrenter, sier administrerende direktør Paul Chaffey i NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, Abelia.

Ønsker mer fagkunnskap

14. mars, 2007

Jan

Da får næringslivet tilpasse seg arbeidsøkernes kvalifikasjoner ved å investere i opplæring for å tette kompetansegapet. Mange ledere i næringslivet mangler kunnskap om at innholdet i mange utdanninger faktisk er et meget nyttig og solid grunnlag. Man fokuserer ensidig på enkelte utdanninger og sløser med ypperlig tilgjengelig kompetanse som dekker samme fagområder.

Legg til kommentar

25. februar, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?