Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Storsatsning på sekstimersdag
Del artikkelen med venner og kolleger

Mindre sykefravær og en bedre hverdag for de ansatte er målsettingen når TINE Midt-Norge i dag starter et ettårig forsøksprosjekt med sekstimersdag. Ordningen med kortere arbeidstid skal gjelde alle de cirka 170 ansatte og er den største satsningen på sekstimersdag hittil.

-          Vi har veldig store forventninger og er overlykkelig for å ha fått til dette i en tariffrevisjon, sier forbundssekretær Grete Andreassen i Norsk Nærings- og Nytelsesmiddel-arbeiderforbund (NNN) til NTB.

Hun håper at forsøket blir så vellykket at TINE Midt-Norge fortsetter med sekstimersdag når forsøksperioden er slutt, og at flere bedrifter følger etter.

Meierisjef Jan Eiler Wessel og hovedtillitsvalgt Kåre Pedersen har håp om å lykkes, men er samtidig litt usikre på om produksjonen kan opprettholdes på samme nivå. Det er en forutsetning.

Dette er den første sekstimersavtalen LO har inngått med en stor norsk bedrift og det største sekstimersprosjektet i Norge hittil.

Samlebåndsarbeid
TINE Midt-Norge, Heimdal, har en årlig omsetning på over 2 milliarder kroner. Flesteparten av de ansatte arbeider ved maskiner som skiver ost, river ost og pakker ost.

Jan Eiler Wessel opplyser til NTB at to tredeler av arbeidsstokken har ”samlebåndsarbeid” og arbeider i to skift. Han mener dette er årsaken til et forholdsvis høyt sykefravær - 11 prosent. Hensikten med forsøket er blant annet å redusere sykefraværet i tillegg til å se om ”den totale livskvaliteten” for de ansatte bedrer seg. Men det er også et mål at de ansatte skal greie å gjøre det samme på seks timer som de hittil har gjort på sju og en halv time.
-          Hvis vi får det til da. Hvis ikke, stopper vi prosjektet. Vi kan ikke tukle med servicegraden, sier han.

Arbeidstiden for skiftarbeiderne på bedriften har hittil vært fra klokka 7.00 til 15.00 fem dager i uka på første skift, og fra klokka 15.00 til 00.30 fire dager i uka på kveldsskiftet. Nå skal alle jobbe 30 timer i uka. De nye arbeidstidene fra 7.00 til 13.00 og fra 13.00 til 20.30, med fire dagers uke på kveldsskiftet.

Flere forsøk
Ifølge LO er det minst sju andre sekstimersprosjekter i gang eller under planlegging.
Kilde: NTB

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?