Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Populært karrierenettverk
Del artikkelen med venner og kolleger

Karrierenettverket LinkedIn har vokst seg stort i Norge, til nå er hele 100 000 nordmenn registrert i nettverket, noe som ikke har gått ubemerket hen blant hodejegerne.
 
Siden oppstarten i 2002 har LinkedIn hatt en fenomenal vekst, og nettverket har nå over ti millioner medlemmer på verdensbasis. Omtrent 100.000 av dem er norske, og det er gjennomgående folk med høy kompetanse som rekrutteres til nettverket, skriver Dagens Næringsliv. Det gjør nettverket svært attraktivt for folk innen rekrutteringsbransjen.
-          LinkedIn er i ferd med å bli den viktigste kilden på nettet for å finne kandidater til stillinger vi skal rekruttere til, sier partner Lars Petter Tveteraas i rekrutteringsfirmaet Nets.as til Dagens Næringsliv.
 
Selvgående rekruttering
Nettverket vokser ved at folk som er med inviterer bekjente til å bli deres kontakter i nettverket. Invitasjonen skjer via e-post. Når man først er med kan man invitere nye medlemmer eller øke antallet kontakter internt i nettverket. Man kan se hvem egne kontakter har som kontakter, og dermed kan man sende forespørsler om å bli en direktekontakt til vedkommende.
 
Forutsatt at medlemmene holder informasjonen oppdatert kan man følge med på hvilke jobber de til enhver tid har, om de rekrutterer og en rekke andre karriererelaterte opplysninger.
 
Tvilende til verdien
Ikke alle er positive til slike nettverk. Paul Chaffey mener kunnskapsnettverk kan være svært bra, men mener dette ikke gir kunnskapsdeling som i ekte nettverksbygging.
-          Ulempene med å ha kontaktdata liggende ute, er at terskelen for at folk kontakter deg blir redusert, sier han til Dagens Næringsliv.
Han sier konsekvent nei til invitasjoner fra slike nettverk, men ser at man kan gå glipp av muligheter ved å stå utenfor.
Kilder: Dagens Næringsliv og Dagen IT

Legg til kommentar

04. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?