Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Skal få folk raskere tilbake i arbeid
Del artikkelen med venner og kolleger

Regjeringen har startet en ordning som skal få sykmeldte raskere tilbake i arbeid. Fastlegene får i disse dager brev om at de skal vurdere om sykmeldte pasienter kan komme raskere tilbake i jobb gjennom henvisning til spesialisthelsetjenesten.
 
Stortinget har bevilget 604 millioner kroner til kjøp av helse- og rehabiliteringstjenester for å få sykmeldte arbeidstakere raskere tilbake i jobb. Tiltaket er et ledd i oppfølgingen av Sykefraværsutvalgets arbeid.

-          Dette er et målrettet tiltak som kan hjelpe en del sykmeldte. Jeg oppfordrer landets fastleger og helseforetak om å sette seg godt inn i ordningen, slik at flest mulig kan få raskere behandling. Den nye ordningen kommer som et resultat av en ekstrabevilgning, og fører ikke til at andre pasienter får et dårligere tilbud i det ordinære helsevesenet, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Det er personer som går på sykepenger eller som står i fare for sykmelding på grunn av helsemessige årsaker, som nå kan få et tilbud om raskere spesialistbehandling.

Den nye ordningen har fått navnet ”Raskere tilbake”.

De første sykmeldte har allerede fått tilbud om behandling, og tilbudet vil bli løpende utvidet gjennom året. I første omgang vil det være pasienter med enklere lidelser som vil få behandling gjennom ordningen.

Fakta om sykefravær
  •  
  • Det legemeldte sykefraværet er nå på 6,1 prosent.
  • Staten betaler årlig ut over 26 milliarder kroner i sykepenger. I tillegg kommer arbeidsgivers kostnader knyttet til de første 16 kalenderdagene.
120 000 arbeidstakere er sykemeldt, mens bortimot 65.000 er på attføring og over 45.000 er på rehabilitering.

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?