Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


LO-lederen krevde likestilling
Del artikkelen med venner og kolleger

Kommunene må bidra til økt likestilling og AFP-ordningen må videreføres, krevde LO-leder Roar Flåthen i sin 1. mai-tale i går.
 
I sin tale på Årdalstangen i Sogn og Fjordane tok Flåthen blant annet til orde for å få flere kvinner inn i kommunestyrer og kommunale maktposisjoner. Han ville også ha gratis SFO-timer og full barnehagedekning.
 
-          Alle må dessuten få rett til heltidsstillinger, og flere må over på faste stillinger, krevde LO-lederen.
 
Roste regjeringen
Flåthen roste den rødgrønne regjeringens arbeid.
-          Regjeringen har økt bevilgningene til kommunene og stoppet privatiseringen. Den har berget arbeidsmiljøloven og iverksatt flere tiltak mot sosial dumping, sa Flåthen.
Frp fikk derimot gjennomgå i LO-lederens tale.
-          I år er det hundre år siden den første landsomfattende tariffavtalen ble inngått i Norge. Men i jubileumsåret ber Norges nest største parti, Fremskrittspartiet, om tilslutning fra norske arbeidstakere til motstand mot landsomfattende lønnsavtaler, sa Flåthen.
Han gjorde det klart at AFP er en kampsak for LO, og han advarte mot å tro at AFP-ordningen er sikret uten videre.
-          Vi må ha en ordning som gir en verdig avgang for dem som ønsker å gå av, eller for dem som ikke har en jobb å gå til etter fylte 62 år. Det er vi i LO som har kjempet fram AFP, og det er vi som må være den fremste forsvarsmuren for å slå ring rundt ordningen, sa Flåthen.
 
Miljø
I takt med tidsånden tok LO-lederen også opp miljøspørsmålet. En av dagens paroler var ”Vern det globale miljøet - start klimadugnad nå”.
-          Vi ønsker samarbeid med miljøbevegelsen for å fremme samarbeid framfor konfrontasjon. Vi må bruke folks økende miljøbevissthet til å styrke norsk industri. La oss forene miljø og arbeidsplasser, sa LO-lederen.
 
Han tok også til orde for å bekjempe rasisme, og pekte på at mange innvandrere er arbeidsledige og i lavlønnsyrker.
 
Kilder: ANB og NTB

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?