Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Norske arbeidstakere de mest lojale i Europa
Del artikkelen med venner og kolleger

Norske arbeidstakerne er de mest lojale i hele Europa, og føler jevnt over stor glede ved å gå på jobben. Ansatte i det offentlige er enda mer fornøyde enn de som jobber i privat sektor.
 
Det viser en undersøkelse foretatt av European Employee Index (EEI), gjengitt av Ukeavisen ledelse i dag.
 
Undersøkelsen, som dekker 20 europeiske land, viser at norske arbeidstakere scorer aller høyest på lojalitet i Europa.
 
Høy arbeidsglede
Nordmenn er imidlertid ikke lojale uten grunn. Ifølge EEI-undersøkelsen, som er utført av det danske rådgivningsselskapet Ennova, er det bare danskene som har høyere arbeidsglede enn det nordmenn har.
-          Vi er en del av en nordisk tradisjon med samarbeidsrelasjoner på arbeidsplassene som er helt unike i internasjonal sammenheng, forklarer leder Even Bolstad i HR Norge, Ennovas samarbeidspartner i undersøkelsen.
-          De fem nordiske landene ligger alle innenfor topp ti på alt som er av undersøkelser som har med både livskvalitet og konkurranseevne å gjøre. Vi synes vi har det bra både privat og på jobben, samtidig som vi er produktive, sier Bolstad til Ukeavisen Ledelse.
 
Unik lederstil
Bolstad sier til avisen at han mener nordiske sjefers lederstil er spesiell i europeisk og global sammenheng.
-          Nordiske sjefer leder i stor grad gjennom tillit og holdninger, og ikke gjennom tillærte teknikker eller ved å være autoritære. Det er de myke verdiene som skaper de harde pengene. Det strider mot all økonomisk teori, og er en lederstil andre land ikke får til å fungere. Jeg treffer tyskere og engelskmenn som rister på hodet og ikke skjønner at det går an i det hele tatt, sier Bolstad.

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?