Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeidsledigheten holder samme nivå
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsledigheten har holdt seg rolig den siste måneden, og i følge arbeidskraftsundersøkelsen ga mars ledighet på 2,7 %.

 

SSBs arbeidskraftsundersøkelse (AKU) viste for mars sesongjusterte tall på at vi hadde 2,7 % arbeidsledighet i landet. Fra desember måned til mars, har det vært en vekst i sysselsettingen på 13 000 personer. Dette antallet er noe lavere enn hva man har sett de siste månedene.

 

I forhold til desember, er den sesongjusterte arbeidsledigheten på 2,7 % en nedgang på 0,1 prosentpoeng fra desembers 2,8 %. Arbeidsledigheten hadde sin forrige høyeste måling ved sommeren 2005, da 4,9 % av arbeidsstyrken var uten arbeid. Siden den gang, har det gått nedoverbakke hele veien.

 

Antall utførte ukesverk minket

 

Antallet utførte ukesverk (à 37,5 timer) minket med 11 000 imellom de to månedene. Dette ligger innenfor feilmarginen.

 

Gode tider for Tyskland og Frankrike

 

Tall fra Eurostat viser at arbeidsledigheten i Tyskland i mars var 7 %, en nedgang med 0,8 prosentpoeng siden desember. I Frankrike minket arbeidsledigheten fra 9 % til 8,7 % i den samme perioden. I EU-15landene sett under ett, gikk arbeidsledigheten ned fra 7,1 til 6,9 %. Nabolandene våre, Sverige og Danmark, hadde en stabil arbeidsledighet i perioden. Også i USA holdt arbeidsledigheten seg stabil.

 

[Les mer i artikkel hos SSB]


Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?