Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Mer effektiv med musikk på jobben
Del artikkelen med venner og kolleger

Hvis du forsøker å overtale sjefen din om å la deg høre på musikk mens du arbeider, fikk du nettopp et nytt argument.
 
Musikk på jobben
Med musikk på arbeidsplassen både jobber og føler du deg bedre. Så lenge du får velge musikken selv. Tvinger sjefen deg til å høre på DDE når du heller vil høre på deLillos går det galt. I alle fall i følge en ny studie utført i Storbritannia.
 
Gjør en bedre jobb
Anne Beronius Haake arbeider ved Universitetet i Sheffields musikkfakultet, og har forsket på virkningen av å høre på musikk på jobben. Studien tar for seg kontorarbeidere, og viser at 80 prosent av de hørte på musikk mens de jobbet. De ansatte selv mente at de gjorde en bedre jobb når de fikk høre på musikk, men bare så lenge de fikk velge den selv.
 
Helseskadelig julemusikk
En hevdet at julemusikk på repeat var direkte skadelig for helsen. Med tanke på alle arbeidsulykkene som skjer skal en ikke være sikker på at det også kan være skadelig for andre. Flere nevnte også at rock og punk kunne fungere som terapi, og at det gjorde at de fikk utløp for stress. Musikk på øret bidro også til å gjøre kjedelige rutineoppgaver mindre kjedelige,
 
Høretelefoner
De fleste brukte høretelefoner til å høre på musikken med, både for å skåne andre og fordi de da kunne konsentrere seg bedre. De færreste hadde musikk på øret da de pratet med kollegaene. Ulempen med å høre på musikk var det de gikk glipp av sosiale ting-og muligheten til å tjuvlytte på sjefen.
 

Legg til kommentar

05. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?