Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Lite attraktive seniorer
Del artikkelen med venner og kolleger

Bare 2,5 prosent av norske bedrifter vil ansatte seniorer. Det skriver Vårt Land.
 
Ikke interessert i 50-åringer 
Gruer du deg til å bli gammel? Nå fikk du enda en grunn til å nyte ungdommen. Dess eldre du blir, dess færre er interessert i deg. Det gjelder ikke bare på byens nattklubber, men også i norske bedrifter. En ny undersøkelse fra forskningsstiftelsen Fafo kan fortelle at bare 2,5 prosent av norske bedrifter er interessert i å aktivt rekruttere personer som er over 50 år gamle. To av tre bedrifter har heller ikke forpliktet seg til avtalen om inkluderende arbeidsliv, og situasjonen er aller verst i det private næringslivet.
 
Vanskelig salgsjobb
– Ingen bedrifter vil ansette en eldre person som har utdatert kompetanse og skal ha bedre betalt enn de yngre, sier Christian Vennerød, redaktør i Dine Penger, til Vårt Land. Han har selv passert 60 fylte år. - I tillegg er sannsynligheten for sykdom høyere og faren for tidligpensjon overhengende. Forholdet mellom hva eldre kan bidra med og hva de vil koste bedriften er ikke gunstig. De priser seg ut av markedet, sier Vennerød.
 
Tilby noe mer
Vennerød mener at hvis de eldre skal få bedre betalt enn de unge, må de samtidig by på noe de unge ikke ønsker å tilby, for eksempel ved å ha en utradisjonell arbeidstid. - For eksempel må de tilby seg å jobbe fra tre til ni, noe som er lite populært for småbarnsforeldre.
 
Blir lengre i bedriften
Heldigvis for seniorene er ikke alle er enige med Vennerød. Trine Lise Sundnes sitter i LO-ledelsen med ansvar for inkluderende arbeidslivs-avtalen. – Folk som blir ansatt når de er 50 år, blir gjerne i bedriften i rundt 15 år til. En nyansatt 30-åring blir kanskje bare i de neste fem årene, fordi yngre mennesker shopper mer mellom arbeidsplasser enn eldre, sier hun til Vårt Land. Sundnes mener også at bedriftene som velger bort de over 50 vil tape på det. - Det viktigste for virksomhetene blir nå å legge bedre til rette for de eldre arbeidstakerne, slik at de ikke går glipp av den beste kompetansen, fastslår hun.
 

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?