Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Mangler plan for eldre arbeidstakere
Del artikkelen med venner og kolleger

Bare et mindretall bedrifter har en strategi for å beholde og rekruttere eldre arbeidstakere. Norge tilhører bunnsjiktet, viser en internasjonal sammenlikning.
 
En undersøkelse Manpower har gjennomført blant 28 000 arbeidsgivere i 25 land viser at de færreste har en strategi for å beholde eller rekruttere seniorarbeidstakere. Tirsdag 19. juni ble resultatene av undersøkelsen presentert under en konferanse i Gøteborg.

I gjennomsnitt oppga 14 prosent av arbeidsgiverne å ha en strategi for å rekruttere eldre arbeidstakere. Hver femte oppga å ha en strategi for å beholde på eldre arbeidstakere. Norge må finne seg i å skrape nær bunnen med henholdsvis 6 og 12 prosent. Vi er bare ”slått” av Sverige som skårer henholdsvis 4 og 8 prosent.
-          Det er overraskende at Norge i gjør det bedre tatt i betraktning av flere års innsats for å inkluderer seniorer gjennom IA-avtalen, sier Åsmund Lunde ved Senter for seniorpolitikk.

Best ut i undersøkelsen når det gjelder rekruttering er Singapore (48 prosent), Hong Kong (24 prosent) og Østerrike (21 prosent). Strategier for å beholde seniorer finner vi først og fremst i Japan (83 prosent), Singapore (53 prosent), Sør- Afrika (34 prosent) og på New Zealand (33 prosent).

I mars 2005 la Senter for seniorpolitikk sammen med MandagMorgen frem en undersøkelse som viste at halvparten av lederne i offentlige og private virksomheter har en strategi for hvordan de skal beholde og videreutvikle eldre arbeidstakere.
 
Artikkelen er hentet fra Senter for seniorpolitikk (SSP):
[Les artikkelen hos seniorpolitikk.no]

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?