Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


AKU viser økning i sysselsetting
Del artikkelen med venner og kolleger

16 000 flere personer var i arbeid i april enn i januar, har SSB funnet ut i arbeidskraftundersøkelsen (AKU).

 

Statistisk Sentralbyrå har laget en ny arbeidskraftundersøkelse for perioden januar til april, og funnet ut at sysselsettingen i perioden økte med 16 000 personer. Det vil si at arbeidsledigheten for april var på 2,7 %.

 

Samme som i ’99

 

Samtidig gir tilsier det at arbeidsledigheten i prosent er uendret fra januar. 2,7 % av arbeidsstyrken i arbeidsledighet er samme nivå som første måned i året. Arbeidsledigheten hadde sist en topp på 4,9 % sommeren 2005, men har gradvis gått jevnt nedover siden den gang. Nå er den på samme nivå som den var ved siste bunn-notering i begynnelsen av 1999.

 

Økning i uker arbeidet

 

37,5 timer, en ukes arbeid, økte også i antall. Fra januar til april steg det med 6 000 ukeverk. Dette er tall justert for sesongvariasjoner, og innenfor feilmarginsberegningen i undersøkelsen.

 

Alt i alt gikk tallet på registrerte arbeidsledige ved NAV ned med 4 000 personer fra januar til april 2007.

 

NAVs tall for juni

 

Ifølge NAV er det ved utgangen av juni registrert 44 300 arbeidsledige, som igjen utgjør 1,8 % av arbeidsstyrken. Korrigert for vanlige sesongvariasjoner har det altså ifølge NAV blitt 700 færre arbeidsledige i løpet av juni.

 

I tillegg har etaten funnet at blant personer som har søkt arbeid sammenhengende i ett til to år, er det i dag 42 % færre registrerte ledige enn for ett år siden.

 

- Det er gledelig at stadig flere langtidsarbeidssøkere kommer i arbeid. Vi ser nå en betydelig nedgang i ledigheten blant de som har vært registrert som arbeidssøkere i mer enn ett år, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding.

 

Gode tider i Tyskland, nedgang blant EU-landene

 

Nedgangen i arbeidsledigheten fortsetter å falle i Tyskland. For april var det 6,7 %, en nedgang med 0,9 prosentpoeng siden januar. I Sverige gikk den ned fra 6,5 til 6,2 %, mens det i Danmark, Storbritannia og USA var stabil arbeidsledighet. I EU-landa sett under ett, falt arbeidsledigheten fra 7 til 6,8 %.

 

[Les mer i artikkel hos SSB]

[Les mer i artikkel hos NAV]

sty

Legg til kommentar

04. desember, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?