Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Rekrutteringsmål av funksjonshemmede gir positiv effekt
Del artikkelen med venner og kolleger

En undersøkelse viser at målene om å rekruttere funksjonshemmede i arbeid fungerer positivt.

 

Målsettingen om at 5 % av alle nyansatte i staten i 2005 og 2006 skal være funksjonshemmed, er ikke blitt nådd. Men fortsatt har omtrent alle de bedriftene som undersøkelsen omfattet, ment at 5%-målsettingen har hatt positiv effekt. Det er Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) som har foretatt undersøkelsen, på oppdrag fra fornyings- og administrasjonsdepartementet.

 

- Det gjøres mye bra og mange statlige virksomheter har ansatt medarbeidere med nedsatt funksjonsevne. Men vi må gjøre mer. For selv om vi ser noen positive resultater, går det for smått, sier fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys i en kommentar til undersøkelsen. 

 

Trainee-program gjøres permanent

 

- Staten har en offensiv tiltaksplan for å rekruttere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne og vi har satt oss ambisiøse mål. Inkluderende arbeidsliv handler ikke bare om å redusere sykefraværet, men også om å få flere ut i arbeid. Vi ønsker at staten skal gå foran og vise vei. Derfor vil vi nå gå i gang med flere nye tiltak, sier Grande Røys.

 

Dette innebærer at det skal være møter i alle fylker, hvor søkelyset settes på statlige bedrifters muligheter til å være mer inkluderende i forhold til funksjonshemmede. Både lokale toppledere og tillitsvalgte skal delta, sammen med Arbeidstilsynet og Arbeidslivssentrene.

 

For funksjonshemmede som ønsker jobb i sentralforvaltningen, har man holdt trainee-programmer. Det har vært en stor suksess med trainee-programmet, så stor at det vurderes om det skal gjøres permanent. I tillegg kan det bli aktuelt  med et eget program for underliggende virksomheter.

 

[Les mer i artikkel hos Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon]

[Les mer i pressemelding hos Fornyings- og administrasjonsdepartementet]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online bookx;>online b

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?