Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Lover satsning på rehabilitering
Del artikkelen med venner og kolleger

Etter massivt press og kritikk fra Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke lover regjeringen nå å bedre rehabiliteringstilbudet i Helse-Norge.
 
Det lover Helse- og Omsorgsminister Sylvia Brustad i dag, etter at Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) overrakte politikerne 225.000 underskrifter, med krav om forbedring.
 
- Politikerne har sviktet
-          Det er en bekymringsfull enighet blant politikerne om at rehabilitering er viktig. Men vi vil se handling, vi vil se at det ligger minst 500 millioner kroner mer i statsbudsjettet øremerket rehabilitering, sier generalsekretær i LHL Finn Grønseth i en pressemelding.
 
Han mener politikerne har sviktet fullstendig, og at regjeringen må ta sin del av skylden.
-          Arbeiderpartiet har hele tiden vært enige i at dette er et område som trenger fullt fokus, men fortsatt ser vi ikke mye handlingsvillighet fra regjeringen.
 
Redusert kapasitet
Da staten overtok ansvaret for spesialisthelsetjenesten i 2002, forventet LHL at det skulle gi seg utslag i en økt satsing på spesialisert rehabilitering.
 
I stedet har antall opphold ved opptrenings- og rehabiliteringssentre gått ned fra 2005 til 2006. Ledig kapasitet blir stående uutnyttet, for eksempel ble kun 70% av kapasiteten på LHLs rehabiliteringsinstitusjoner utnyttet i 2006. Samtidig er det er mange som ikke en gang får tilbud om rehabilitering etter at sykdom eller skade har rammet.
 
Uenig
Helse- og Omsorgsminister Sylvia Brustad, er ikke helt enig i beskyldningene fra LHL.
-          Dette er faktisk et område vi tar på alvor. Vi har gitt betydelig mer penger til dette, flere får rehabilitering i sykehus, sier hun til P4.
 
Men hun innrømmer at det finnes store utfordringer.
-          Spesielt innen tilbudet i kommunene, og så må vi utnytte de private institusjonene bedre.
 
Brustad kan ikke love konkrete summer over statsbudsjettet 2008, men garanterer at dette er noen hun og regjeringen tar svært alvorlig.

Legg til kommentar

26. juni, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?