Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Sysselsettingen øker fortsatt
Del artikkelen med venner og kolleger

Arbeidsledigheten synker ikke lenger, og ligger nå på 2,5 prosent. Samtidig er stadig flere i arbeid. Antall sysselsatte personer steg med 19 000 fra mars til juni i år.
 
Kommer ikke til å fortsette
- Det tilsvarer en årsvekst på 3,6 prosent. Men selv om årsveksten nå er på topp, aner vi en avdempet vekst de siste månedene. Den andrederiverte er negativ, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til E24. Gode tider i arbeidsmarkedet betyr at stadig flere får stadig mer penger mellom hendene. Kjøpefesten har ført til økte renter, men på tross av at de som har tatt opp lån til å finansiere forbruket, nå må stramme inn livreima, er det ingenting som tyder på at arbeidsmarkedet skal stoppe opp med det første.
 
Utflating av tilbud og etterspørsmål
- Arbeidstagere kommer fortsatt til å ha en god posisjon fremover, men for det store flertallet tror jeg på en utflating i forholdet mellom tilbud og etterspørsel. Derimot kommer kampen om den beste 20-prosenten til å bli stadig tøffere, sa administrerende direktør i Fokus Bank, Thomas Borgen, til Aftenposten tidligere denne måneden.
 
Lønn til studenter
Fordi det blir stadig mer kamp om de mest attraktive arbeidstakerne, har det også blitt vanligere å gi studenter lønn før de begynner i jobb. Tidligere denne uken kunne Forbruker.no fortelle om en ingeniørstudent som fikk utbetalt ti tusen kroner i måneden mens han var student. Jobben han var rekruttert til begynte han ikke i før i 2010. Ernst & Young gir har lenge gitt lønn til studenter som tar en mastergrad i revisjon og regnskap. - De får cirka 225.000 kroner i året i stipend. Vi dekker også studieavgiften, sa Bjørn Vihovde til Dagens Næringsliv.
 

Legg til kommentar

24. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?