Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Gravide borte fra jobb
Del artikkelen med venner og kolleger

Sykefraværet blant kvinner generelt synker, mens fraværet blant gravide stiger. Samtidig er Arbeidsforskningsinstituttet er i gang med å undersøke hvordan og i hvilken grad gravide blir diskriminert i arbeidslivet.

 

Sykefraværet blant kvinner generelt synker, mens det blant gravide har økt med 5,2 % de siste 6 årene. Det er spesielt for de yngre gravide at sykefraværet øker. Det kommer fram av NAVs rapport ”Arbeid og velferd nr. 3 2007”.

 

- Sykefraværet blant gravide er høyt og har steget jevnt over mange år. I arbeidet med å begrense sykefraværet generelt ønsker vi økt oppmerksomhet om dette forholdet, sier Stein Langeland, seksjonssjef for statistisk og utredning i NAV til NAV.

 

22,4 % sykefravær

 

Sykefraværet for kvinner som ikke er gravide, øker jevnt med alderen. I aldersgruppen 20-39 år hadde kvinner 7,3 % sykefravær i andre kvartal 2006. Gravide hadde i samme periode 22,4 % sykefravær. Dersom de gravide utelukkes fra rapporten, reduseres kjønnsforskjellen i sykefraværet kraftig i aldersgruppa 20–39 år.

 

- Vi har erfaringer fra prosjekter i flere fylker som viser at det skal lite til for at gravide står lenger i jobb, men det krever at arbeidsgiveren deltar aktivt og legger til rette, fortsetter Langeland.

 

Undersøker hvorvidt gravide diskrimineres

 

Det er også en undersøkelse i gang på hvorvidt gravide diskrimineres, og i så fall i hvor stor grad det skjer. Det er Arbeidsforskningsinstituttet som lager denne undersøkelsen. Instituttet er i gang med å jakte etter jenter som har opplevd diskriminering selv, eller tillitsvalgte som har vært involvert i slike saker.

 

Etter millenniumsskiftet har Likestillingsombudet hatt en jevn og markant økning i saker der gravide blir diskriminert på arbeidsplassen. I 2003 var forskjellsbehandling på grunn av graviditet eller fødselspermisjon tema i 74 av sakene fra arbeidslivet. De 74 sakene utgjorde rundt 15 % av alle saker Likestillingsombudet behandlet.

 

[Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]

[Les mer i artikkel hos NAV]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;>online bookx;>online bookx;> (17.9 2007)

Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?