Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Syv av ti med studie- eller yrkeskompetanse
Del artikkelen med venner og kolleger

Fem år etter at de startet, ble elever som hadde startet ved en allmennfaglig- eller yrkesfaglig studieretning i videregående opplæring, målt for hvorvidt de hadde gjennomført kurset.

 

Nærmere 70 % av elevene hadde oppnådd studie- eller yrkeskompetanse. 18 % sluttet underveis i prosessen. Samtidig var det 6 % som gjennomførte hele studieløpet, men disse har grunnet at de strøyk i et eller flere fag ikke fått generell studiekompetanse. Dette kommer fram i en ny undersøkelse Statistisk Sentralbyrå har fått.

 

7 % av 2001-kullet var fortsatt i videregående opplæring uten å ha oppnådd studie- eller yrkeskompetanse når målingen tok slutt, den 1. oktober 2006.

 

Rundt 60 % ferdig på normert tid

 

Blant det samme kullet var det 57 % som ble ferdig med opplæringen på normert tid. Kullet før, 2000-kullet, så 56 % som fullfærte. Fullført opplæring betyr at eleven/lærlingen har bestått alle årstrinn i videregående opplæring som fører til vitnemål eller fag-/svennebrev.

 

Flest yrkesfaglige slutter

 

Det er stor forskjell på om du går på allmennfaglig studieretning enn om du går på yrkesfaglig studieretning. Nesten tre av ti slutter hvis de går på yrkesfaglig, mens det kun var rundt 6 % av elevene på allmennfaglige studieretnninger som sluttet.

 

Innvandrere: 30 % slutter

 

Blant 2001-kullet var det nærmere 30 % av elevene med innvandrerbakgrunn som sluttet underveis i opplæringen. Andelen elever/lærlinger som har gjennomført hele utdanningsløpet uten å ha oppnådd noen formell kompetanse på grunn av stryk i ett eller flere fag, var noe større for innvandrerelevene sammenlignet med elevmassen som helhet, henholdsvis 10 og 6 prosent.

 

[Les mer i artikkel hos SSB]


Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?