Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


6-timersdagen blomstrer ved Tine
Del artikkelen med venner og kolleger

170 ansatte ved Tine Midt-Norges pakkeri på Heimdal har fått prøve ut prosjektet med 6-timersdag i et halvt år. Og de er fornøyde.

 

- Det er utelukkende positive meldinger, rapporterer tillitsvalgt Kåre Pedersen til Aftenposten.

 

En statusrapport gjort ved bedriften, viser at det per 1.juli er mange gode resultater som er kommet ut av prosjektet. Sykefraværet har gått ned fra 10,4 % til 8 % på et år. Samtidig er kostnadene 6 % lavere enn man hadde regnet med.

 

Leveringsdyktigheten er like høy som før og det er også registrert 2 500 færre overtidstimer.

 

- Nå er det bare halvparten av perioden vi har målt, at vi har hatt 6-timersdag, så det kan være mange årsaker til den positive utviklingen. Men det viser i alle fall at ting ikke går skeis. Vi er veldig fornøyd så langt, sier fungerende meierisjef, Asgeir Ystgaard til Aftenposten.

 

Målet med å ta inn 6-timersdagen blant de 170 ansatte, er å bedre livskvaliteten, senke sykefraværet, holde på eller øke produktiviteten og følge opp leveringsdyktigheten slik at den er like god.  

 

Full lønn men færre pauser

 

De 170 arbeidstakerne fikk holde på lønnen, men måtte takke farvel til felles lunsjpause og faste småpauser de hadde før. På den måten kunne maskinene gå kontinuerlig de to skiftene det arbeides på pakkeriet, og dermed berøres ikke produktiviteten av ordningen.

 

Positivitet blant de ansatte

 

Da Aftenposten var ved bedriften kom de i snakk med to av de ansatte. Reaksjonene var svært positive under besøket ved bedriften.

 

- Jeg savner den sosiale praten i pausene, men det er helt klart verdt det, mener Ruth Sætre, med 18 års fartstid i bedriften.

 

- Jeg er 99 prosent fornøyd. Nå kommer jeg hjem såpass tidlig etter kveldsskiftene at jeg rekker å prate med familien. Det betyr mye. Det ville være en nedtur å begynne med vanlig arbeidsdag igjen, sier Stein-Arve Blekkan ved bedriften.

 

[Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]

[Les mer i artikkel hos Aftenposten.no]

a>
x;>online bookx;>online book=position:ab

Legg til kommentar

20. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?