Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Liten kunnskap om arbeidsmiljøloven
Del artikkelen med venner og kolleger

Over halvparten av de minoritetsspråkelige arbeidsgiverne i Oslo har lite eller ingen kunnskap om arbeidsmiljøloven, viser en undersøkelse Arbeidstilsynet har gjennomført. Nå tilbys kurs og dialog.
 
Undersøkelsen er gjennomført i virksomheter innenfor renhold, dagligvarebutikker og serveringsbransjen.  
 
Minoritetsspråklige arbeidsgivere trenger informasjon om arbeidsmiljøloven, sier prosjektleder Tahereh Talebi til NRK Østlandssendingen.
 
Trenger informasjon
-          De må ha lik informasjon og veiledning disse arbeidsgiverne som norske arbeidsgivere for å ha et godt arbeidsmiljø, sier Talebi.
Hun mener at arbeidstakerne utsettes for belastninger på grunn av mangel på slik informasjon.
 
Skal kurses i arbeidsmiljøloven
-          Vi kjenner til fra våre tidligere prosjekter rettet mot mionoritetsspråklige, at flere kjenner ikke til bestemmelsene og arbeidstakerne blir utsatt for belastninger på grunn av mangel på informasjon, sier Talebi.
Minoritesspråkelige arbeidsgivere i Oslo skal nå kurses i arbeidsmiljøloven.
 
Halvparten hadde liten kunnskap
Arbeidstilsynet i Oslo gjennomførte i vår 52 tilsyn i virksomheter med minoritetsspråklige arbeidsgivere innenfor renhold, dagligvarebutikker og serveringsbransjen.
Det ble da avdekket stor mangel på kunnskap om arbeidsmiljøloven og ønsker en bedre dialog med minoritetsspråklige arbeidsgivere, for dermed å forebedre arbeidsmiljøet til de ansatte i virksomhetene.
 
Resultatene fra tilsynsbesøkene viser at over 50 prosent av arbeidsgiverne har ingen eller liten kunnskap om Arbeidstilsynet og arbeidsmiljøloven.
70 prosent av arbeidsgiverne er interessert i informasjon om pliktene sine som arbeidsgiver. De trekker spesielt fram at de ønsker mer tilpasset informasjon på flere språk.
Kilder: NRK og Arbeidstilsynet
Les mer hos Arbeidstilsynet.

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?