Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Trenger utlendinger
Del artikkelen med venner og kolleger

- Vi trenger høyt kvalifiserte utlendinger, mener NHO-direktør Sigrid Vågeng.

 

Mange bedrifter mangler arbeidskraft, og i flere av stillingene er det faktisk arbeidskraft som nordmenn selv ikke har kompetanse for å dekke. Det er praktisk talt høykvalifisert arbeidskraft som er vanskelig tilgjengelig her til lands.

 

- Dersom vi skal sikre vekstevnen i norsk næringsliv, må vi som land bevisst tiltrekke oss høyt kvalifisert arbeidskraft fra utlandet, sier NHO-direktør Sigrun Vågeng på NHOs hjemmesider.

 

Vågeng med foredrag

 

8.november skal direktøren holde et innlegg om hvordan man kan vinne kampen om å finne ”de gode hodene” under en konferanse kalt ”Utenlandsk arbeidskraft – rekruttering og integrering”. Vågeng vil blant annet se på utfordringer for Norge og norske bedrifter på det globale arbeidsmarkedet.

 

- Rekruttering og integrering av utenlandske arbeidstagere med høyskole og universitetsbakgrunn er en av utfordringene vi står ovenfor. Dersom dagens høye aktivitetsnivå skal holdes ved like, må Norge bevisst tiltrekke seg utenlandsk arbeidskraft, sier direktøren for arbeidslivspolitikk i NHO.

 

Arrangementet står i sammenheng med andre tiltak for å bistå bedriftene som trenger høyt kvalifisert arbeidskraft fra utlandet. Blant annet har for eksempel NHO, som de skriver på egne sider, ”fremmet forslag overfor Arbeids- og inkluderingsdepartementet om forenklinger i saksbehandling og at det er utarbeidet en veiledning for NHO-bedriftene”.

 

[Les mer i artikkel hos NHO]


Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?