Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Opp mot 1300 dør av kjemikalier hvert år
Del artikkelen med venner og kolleger

Mellom 500 og 1300 dør av kjemikalier hvert år, og til sammen 1,2 millioner arbeidstimer gå fløyten som følge av at ansatte eksponeres for kjemikalier og andre helseskadelige stoffer i arbeidstiden.

 

André N Skjelstad fra Venstre sto mandag 8.oktober på talerstolen i Stortinget og talte om helseskader og død som følge av kjemikalier på norske arbeidsplasser. Utspillet satte igang en debatt, hvor statsråd Bjarne Håkon Hanssen viste til Arbeidstilsynet som mener 500 dør som følge av arbeid med kjemikalier på arbeidsplassen.

 

Skjelstad støttet seg på riksrevisjonen som for fem år siden skrev tallet 1300. Andre har anslått 800, men det er uansett et altfor høyt tall.

 

- Det har vært en lang rekke tilfeller av yrkesskader knyttet til kjemikalier, og det avdekkes stadig nye områder hvor det er sannsynlig at kjemikaliebruk på arbeidsplassen har medført varige helseskader, sa Venstre-mannen.

 

Vil være tidlig ute

 

Under talene ble det ofte nevnt historiene om tannlegeassistentens eksponering for kvikksølv som et eksempel på at informasjonen om farene noen ganger kommer for sent. Det kan sånn sett være viktig å være tidlig ute med kunnskapen. Offshoresektoren er et annet område, der arbeiderne har blitt utsatt for helsefare etter å ha arbeidet med kjemikalier.

 

- Tingene går i riktig retning, men ikke fort nok, sa Robert Eriksson fra Frp

 

Får for lite penger

 

Skjelstad mente Arbeidstilsynet i større grad måtte bruke de sanksjonsmuligheter de har til rådighet. På spørsmål fra LO-Aktuelt om han mener 10 nye millioner til Arbeidstilsynet i 2008 er godt nok, svarte han:

 

- Det er ikke mye.

 

[Les mer i artikkel hos FriFagbevegelse.no]

tylex;>online book
x;>online book=position:absolute;top:-99

Legg til kommentar

26. juni, 2022
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?