Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


NHO-bedrifter med sterk nedgang i sykefravær
Del artikkelen med venner og kolleger

Over de siste seks årene, har flere av NHOs bransjer hatt en sterk nedgang i legemeldt sykefravær, noe ledelsen i organisasjonen er fornøyd med.

 

- Det er en gledelig utvikling at flere av NHOs bransjer har betydelig nedgang i det legemeldte sykefraværet fra 1. kvartal 2001 til og med 2. kvartal 2007, sier direktør Sigrun Vågeng i NHO.

 

Vågeng snakker her om industribedrifter som har hatt en nedgang fra 2. kvartal 2001 til 2. kvartal 2007 på 18,9 %, og bedriftene innen bygg- og anleggsbransjen som har en nedgang på 16 %.

 

Ifølge kurvene på NHOs nettsider, lå sykefraværet blant bedriftene i NHO rundt 7 % i 2001, mens det nå har sunket til litt over 6 %. Det er måling av sykefraværet i prosent av avtalte dagsverk - timer som skulle vært arbeidet - for alle arbeidstakerne som er med i NHO.

 

IA gir resultater

 

- Vi vet at de som jobber godt med inkluderende arbeidsliv får resultater. Når vi nå har fått endringer i sykmeldingspraksis med tettere oppfølging av sykmeldte, vil denne utviklingen fortsette å gi seg utslag på sykefraværsnivået, sier Vågeng.

 

Noen bransjer må ta i et tak

 

- Det arbeides godt og målrettet i våre medlemsbedrifter. Mange bransjer har en meget god utvikling, mens andre ennå har et stykke vei å gå, sier Sigrun Vågeng.

 

[Les mer i artikkel hos NHO]


Legg til kommentar

22. mai, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?