Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Arbeid er bra for helsa
Del artikkelen med venner og kolleger

Vi er friskest når vi jobber, viser ny engelsk forskning. De som får dårligere helse mens de er arbeidsledige blir omtrent helt friskmeldte når de begynner å jobbe igjen.
 
Det er en av konklusjonene i forskningsrapporten til de britiske professorene Gordon Waddell og Kim Burton. Rapporten er gjennomført på oppdrag av et britisk regjeringsdepartement, skriver Du&Jobbet.
 
Det er ifølge forskerne en tydelig sammenheng mellom å ikke arbeide og å ha dårlig helse. De som ikke jobber har høyere dødelighet, dårligere allmennhelse og psykisk helse, og går oftere til legen. Og det er ikke bare slik at sykdom naturlig nok tvinger personer til langtidssykemelding eller arbeidsledighet: Forskerne finner sterkt belegg for at det å stå utenfor arbeidslivet i seg selv gir dårligere helse.
 
Både arbeidsledige og personer som har levd på forsikringspenger som begynner å jobbe igjen opplever å føle seg fysisk og psykisk bedre.
Når syke og handikappede fortsetter å jobbe fremskyndes dessuten rehabiliteringen.
 
Helserisiko på jobb
Forskerne advarer likevel om at det finnes fysiske og psykososiale faktorer i arbeidet som kan utgjøre en helserisiko. De mener det finnes små grupper som blir bedre av å ikke være i jobb, men det dreier seg kun om fem til ti prosent av personer i arbeidsfør alder, med for eksempel astma eller alvorlig sykdom.

Legg til kommentar

30. november, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?