Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


Innvandrerne strømmer til toppstillingene
Del artikkelen med venner og kolleger

Flere innvandrere ønsker seg en lederstilling, og 44 innvandrere har deltatt på kurs hos Vox lederrekrutteringsprogram for å oppnå det.

 

- Jeg visste jeg hadde mulighet til å få lederjobb før jeg startet kurset. Likevel har programmet vært veldig nyttig. Foruten teorier om ledelse og slikt, har jeg fått mye mer kunnskap om andre kulturer. Vi var tross alt 19 ulike nasjonaliteter der, og ledelse innebærer forskjellige ting i ulike kulturer, forteller Milena Jørgensen til IMDi.no, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet.

 

Hun kom til Norge for seks år siden, og har vært deltaker på Vox’ rekrutteringsprogram. Nå nylig fikk hun jobb som driftsleder ved laboratoriet ved Kvinnesenteret på Ullevål Sykehus.

 

Det siste året har 44 innvandrere deltatt på dette programmet, og Vox er derfor fornøyd med det de selv har oppnådd til nå.

 

Våre neste ledere er innvandrere

 

Vox har som mål å kunne gjøre gode kandidater klar til å mestre lederjobber.

 

- Vi har ikke tid eller råd til å vente på at mangfoldet går seg til. Nordmenn må venne seg til mangfold på arbeidsplassen, og innvandrere må venne seg til den norske lederstilen. I tillegg vil våre deltakere være rollemodeller når de kommer inn i lederstilinger, sier seniorrådgiver i Vox, Vibeche Holte på IMDis nettsider.

 

Ingen loves lederstilling

 

Holte sier at ingen av deltakerne ble lovd at de fikk toppstilling etter kurset. Målet til programmet er først og fremst å gjøre dem attraktive til slike stillinger.

 

- Deltakerne hadde svært ulik kompetanse før de startet opplæringen. Noen hadde høyere utdanning, mens andre bare hadde grunnskole fra hjemlandet. At 70 % av deltakere bestod eksamen, er vi veldig fornøyd med, sier Vibeche Holte. 

 

Så langt har dog bare 10 % av dem som gjennomførte kurset, fått lederjobb i bedriften de jobber i.

 

[Les mer i artikkel hos IMDi.no]

f=http://bookmarksme.com >online book
x;> (5.11 2007)

Legg til kommentar

21. juli, 2024
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?