Søk på absentia.no
In Absentia - det ultimate sykefraværssystemet
Logg på
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?

Annonsere
Om Absentia
Kontakt oss


”Raskere tilbake” er for lite kjent
Del artikkelen med venner og kolleger

Titusener av sykmeldte kunne vært tilbake i arbeid. Regjeringen bevilget i fjor 600 millioner kroner til "Raskere tilbake", men bedriftene kjenner ikke ordningen.
 
I fjor kom Regjeringens sykelønnsutvalg med en tiltakspakke for å redusere sykefraværet og få ned utgiftene til sykelønn gjennom Folketrygden.
Det har vært en nedgang i sykefraværet på 4,5 prosent de siste måendene men likevel er 120.000 arbeidstakere sykmeldte hver eneste dag. Det koster samfunnet 26 milliarder kroner i året.
-           Vi har ikke lykkes med å få mange tilbake i arbeid ennå, sier NAV-direktør, Tor Saglie.
 
Bare halvparten kjenner ordningen
Ett av de viktigste tiltakene som ble lansert av regjeringen var en ny ordning som skulle kjøpe langstidssykmeldte ut av helsekøene.
604 millioner kroner ble bevilget til ordningen som ble hetende "Raskere tilbake" og som administereres av NAV. Men Kun 2500 er henvist til "Raskere tilbake" og det finnes ingen tall på hvor mange av dem som faktisk er tilbake i arbeid. 
 
En fersk undersøkelse fra NAV viser at kun 1 av 2 bedrifter har kjennskap til "Raskere tilbake"-ordningen.
-           Den dårlige kjennskapen kan ha sammenheng med at ordningen først er kommet ordentlig på plass i høst. Nå er det imidlertid mulig å ta den i bruk i hele landet, sier arbeids- og veldferdsdirektør Saglie.
 
Hvis du er sykmeldt med en lidelse som lar seg behandle, så er rådet å ta kontakt med fastlegen og det lokale NAV-kontoret. Da kan du få en henvisning som sikrer at du stiller først i helsekøen.
 
 
Kilder: Nav og NRK

Legg til kommentar

26. september, 2023
Du må være logget inn (eller registrere deg) for å delta i diskusjonen.
Log In
 
 
Opprett bruker
Glemt passord?